banner564

3 füze ile karşılandı

Güney Kore'yi, 25 yıl sonra ilk kez bir Papa ziyaret ediyor

3 füze ile karşılandı
banner598
Güney Kore'yi 25 yıl sonra ilk ziyaret eden Papa unvanını alan Papa Françis'in 5 günlük ziyareti başladı.  Papa Françis'in ziyaret için Güney Kore'yi seçmesinin Katolik Kilisesi için önemli bir anlamı bulunuyor. Hristiyanlığın en hızlı yayıldığı ülkelerin başında Güney Kore geliyor. Ancak Güney Kore'nin "düşman kardeşi" Kuzey Kore bu ziyaretten pek memnun değil.
Papa’nın ziyareti öncesi Kuzey Kore’nin ateşlediği 3 adet kısa menzilli füze, bölgedeki tansiyonun yükselmesine sebep oldu. Papa Françis’in, 5 günlük ziyareti kapsamında Güney Kore Başkanı Park Geun-hye ve geçtiğimiz aylarda meydana gelen feribot kazasında hayatını kaybedenlerin aileleriyle buluşması bekleniyor. Vatikan sözcüsü Padre Federico Lombardi, Papa’nın bölgeye yaptığı ziyaretin amacını “Barış için dua etmek” olarak açıkladı.
Son 10 yılda Katolik Hristiyanlığa inanların sayısının yüzde 70 artış gösterdiği ülkede, 2013 verilerine göre 5.4 milyon Katolik Hristiyan bulunuyor.



Tepki topladı
Papa’nın ülkeye gelmesinden 1 saat önce ateşlenen füzeler tepkilere neden oldu. 220 kilometre menzile sahip olan füzeler herhangi bir zarara sebep olmadan okyanusa düştü. Füzelerin Pazartesi günü başlayan ABD-Güney Kore ortak tatbikatına gözdağı vermek için ateşlendiği iddia ediliyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ABD’li ve Güney Kore’li yetkilier, tatbikatın savunma amaçlı olduğunu ve Kuzey Kore’yi tehdit etmediğini duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2014, 08:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Bu işler önce yürek sonra bilek ister bedel ödemekten korkmamak ister kelleyi verirken göz kırpmamak ister maça ister maça elhamdülillah bu da Türk milletinde gani ganidir

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473