banner564

“ABD sizden nefret ediyor”

New York’ta, Müslümanların yaşadığı evlerin kapılarına İslam'a ve Müslümanlara nefret ve hakaret içeren ifadelerin bulunduğu broşürler bırakıldı

“ABD sizden nefret ediyor”
banner598
ABD'nin New York kentinde Müslümanların yaşadığı evlerin kapılarına İslam'a ve Müslümanlara nefret ve hakaret içeren ifadelerin bulunduğu broşürler bırakıldı. Müslümanlara küfür de edilen broşür olayıyla ilgili polis soruşturma başlattı. Brooklyn'deki Bensonhurst bölgesinde aralarında Müslüman ailelerin de yaşadığı apartman kapılarına bırakılan broşürlerde ''İslamcılar, ülkenize geri dönün. ABD sizden nefret ediyor. Siz teröristsiniz. Siz ikinci Holokostsunuz'' gibi nefret ve hakaret ifadelerinin bulunduğu bildirildi.

İnceleme başlatıldı
NY1'ın haberine göre, olayın duyulmasının ardından New York Nefret Suçları birimi broşürleri kimin bıraktığıyla ilgili inceleme başlatırken, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da yazılı bir açıklama yaparak, bunun ''utanç verici'' olduğunu belirtti. Bensonhurst bölgesinde yaşayan İlyad Rashed ise ''Arap, Pakistan ve Bangladeşli birçok farklı toplumun yaşadığı bir yer burası. Buna benzer örnekleri 11 Eylül'ün hemen akabinde görmüştük, sonra bir daha olmamıştı'' dedi. Olayla ilgili şu ana kadar herhangi bir gözaltı olup olmadığı ise açıklanmadı. New York'ta geçen hafta da teravih namazı çıkışında, cami etrafında araçlarla turlayan bazı kişiler, İsrail lehine sloganlar atarak cemaate hakaretlerde bulunmuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2014, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473