banner564

ABD’de terör alarmı

Eski başkanlar Obama ve Clinton’a bombalı paket gönderildiği iddia edildi

ABD’de terör alarmı
banner598

ABD'li güvenlik kurumları eski ABD başkanları Bill Clinton, Barack Obama, Demokrat Parti'nin çeşitli temsilcilerine ve CNN televizyonuna bombalı paket gönderildiğini açıkladı. New York polisi, olayı "terör eylemi" olarak niteledi. ABD Başkanı Trump, ABD Başkan Yardımcısı Pence ve Beyaz Saray konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Eski ABD başkanlarından Bill Clinton ile eski Dışişleri Bakanı eşi Hillary Clinton'ın New York'taki evlerinde patlayıcı madde bulunduğu bildirildi. 
Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Clintonların New York'un banliyösünde Chappaqu'daki evlerinde "fonksiyonel patlayıcı maddenin" tespit edildiğini söyledi. 
New Castle polisi de Federal Soruşturma Bürosu, Gizli Servis ve Westchester bölge yetkilileri ile "şüpheli bir paket ile ilgili soruşturma yürüttüklerini" açıkladı.
Clintonların ardından Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın Washington'daki evine, içinde patlayıcı madde bulunan bir paket gönderildiği duyuruldu.
Amerikan Gizli Servisi, Clintonlar ve Obamaların evindeki paketlerin, "patlayıcı madde içerme riskine karşı postalara yapılan rutin denetimler esnasında" tespit edildiğini ve gerekli işlemlerin yapıldığını açıkladı. 
Paketlerin, Obama ve Clinton'a ulaşmadan önce ele geçirildiği kaydedildi. 
Paketlerin birbiriyle bağı araştırılıyor.
Bu arada CNN'e konuşan bir yetkili de benzeri bir paketin Beyaz Saray'a gönderildiğinin, ancak adrese ulaşmadan tespit edilerek teslimatın engellendiğini belirtti.

New York polisi: Bu bir terör eylemi
New York'un üst düzey yöneticileri, eski ABD Başkanları Barack Obama ve Bill Clinton'ın evleriyle CNN'in New York ofisi dahil olmak üzere birçok adrese içinde patlayıcı madde bulunan paketler gönderilmesini, "terör eylemi olarak" niteledi. 
New York Valisi Cuomo da benzer şüpheli bir paketin dün kendisinin Manhattan'daki ofisine gönderildiğini belirterek, "Eğer başka paketler de ortaya çıkarsa şaşırmayacağım." dedi. 
Öte yandan, Florida Polisi Sözcüsü Chris Piper, Temsilciler Meclisi'nin Florida üyesi Demokrat Debbie Wasserman Schultz'un Sunrise'daki ofisine de şüpheli bir paket gönderildiğini belirtti. 
CNN'e konuşan kaynaklar, paketin eski Adalet Bakanı Eric Holder'a gönderildiğini ancak adresin yanlış girilmesi nedeniyle paketin üzerinde iade adresi olarak yazılan Schultz'un ofisine gittiğini belirtti. 

Trump ve Pence'ten kınama
ABD Başkanı Donald Trump, eski başkanlardan Barack Obama ve Bill Clinton'ın evlerine patlayıcı madde içeren paketlerin gönderilmesini kınadı.
Twitter hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunan Trump, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in saldırı girişimini kınayan önceki paylaşımını alıntılayarak "Tüm kalbimle katılıyorum." değerlendirmesini yaptı.
Öte yandan Pence, Twitter hesabından, "Eski başkan Obama, Clintonlar, CNN ve diğerlerine yönelik saldırı girişimlerini kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

Soros'a da gönderilmişti 
ABD'li milyarder işadamı George Soros'un New York'taki evinin posta kutusunda da bombalı bir paket bulunmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473