banner564

Ohh be

Geçmişte maaş ödeme sıkıntı çeken 8 belediyeden 6’sının başkanları, bu yıl için 13’üncü maaşlar dahil ödemelerin sorunsuz yapılacağını söylüyor

Ohh be
banner598

 Çiğdem AYDIN-Pelin YÜKSELAY
   Kuzey Kıbrıs genelinde toplam 28 belediye bulunuyor. Bunların bir kısmı uzun süre maaş ödeyemez, yatırım yapamaz durumda iken, gelinen noktada sadece Ekim, Kasım ve Aralık maaşları değil 13’ün maaşların ödenmesinde sıkıntı yaşanmayacağı iddia ediliyor. Diyalog’un görüşlerine başvurduğu 8 belediye başkanından 6’sı “planlarımızı yaptık, 13’ncü maaşlar dahil tümünü ödeyeceğiz” diyor.
   Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ belediyeyi 21 milyon 600 bin TL borç ile teslim aldıklarını ve maaş ödemede sıkıntı yaşadıklarını söylerken, Karpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun aylık maaşları ödemede sıkıntılarının olmadığını, 13’üncü maaş için bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.  Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan da “6 maaş geriliğimiz var ama 13’üncü maaş dahil ödemelerimizi yapacağız” şeklinde konuşuyor.
   Belediye Başkanları’nın görüşleri şöyle:

************

Suphi Coşkun (Karpaz Belediye Başkanı):
Aylık maaş ödemelerimizde sıkıntı yok, düzenli olarak maaşları ödeyebiliyoruz ancak maddi sıkıntı çok. Belediye her ay su kaçakları yüzünden 32 milyon TL açık veriyor. Bu sorunun bir an önce çözümlenmesini istiyoruz. 13. Maaşlarla ilgili ise henüz çalışma yapmadık. Şu an ödeyebilecek miyiz, ödeyemeyecek miyiz bir cevap veremem. 

Cemal Erdoğan (Esentepe Belediye Başkanı):
Belediyemizde büyük bir maddi sıkıntımız yok. Ay sonu maaş ödemelerimiz düzenli bir şekilde yapılıyor. 13. Maaşları da ödemede herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız. Bunun yanında bölgemizde yapılan büyük siteler vardır. Onlara su verdiğimiz takdirde ekonomik anlamda daha da rahatlayacağımıza inanıyorum. 6 maaş geriliği vardır belediyede onu da Mart ayı gibi kapatmayı planlıyoruz. 

Mehmet Adahan (Vadili Belediye Başkanı):
Vadili Belediyesi olarak herhangi bir maddi sıkıntımız yok. Çok uzun zaman önce ekonomik tedbirlerimizi aldık. Maaşları her ayın 25’inde düzenli bir şekilde ödüyoruz. Maaşlar, borçlar, vergiler her şey tam zamanında yatıyor. 13. Maaşlar da zamanında ödenecek. Onun için de gerekli bütçeyi ayırdık. En acil ihtiyaç olarak ise Belediyeler Yasası’nı görüyoruz. Belediyeler Yasası bir an önce Meclis Genel Kurulu’ndan geçmeli. 

Emrah Yeşilırmak ( Erenköy Belediye Başkanı):
Personelimizi ödeyeceğiz bu kapsamda herhangi bir sıkıntımız yok. Ödeyeceğimiz miktar 400 bin TL civarındadır. Acil ihtiyacımız olan şeylerin başında kaldırımlar, taş duvar, asfalt, düğün salonları ve özellikle gençler için halı saha gerekiyor. 13. Maaşla ilgili herhangi bir sıkıntımız olmayacak. Devlet katkısını eğer bize zamanında verirlerse çünkü 13. Maaş konusunda beklentimiz budur.

Habil Tülücü (Paşaköy Belediye Başkanı):
Maaş ödemelerimizde hiçbir sıkıntı yok. 13. Maaşlarda sorunsuz ödenecek. Benim eklemek istediğim geçtiğimiz gün Ulukışla kavşağında bir sel olayı oldu. Herkes belediyeyi suçluyor. Böyle şey olmaz. Elimizden geleni yapıyoruz. Eksiklikler olduğu zaman da bunu gidermek için gerek projeler, gerekse de mali kaynak için çalışma yapıyoruz.

Mustafa Zurnacılar (Yeniboğaziçi Belediye Başkanı):
Bu ay için bir sıkıntımız yok. Tek bir sorunumuz var gelir noktasında devlet katkısından sahalara verdiğimiz suyun fatura bedelini daha katkıyı vermeden kesiyor. Spor Dairesi de bize ödemesini geç yapıyor. Biz iki Mağusa yapan kilometrekarelik alana sahibiz. Yola ihtiyacımız var, oyun parklarına, kültürel merkezlere, özellikle hanımlar için el işi vs. gibi bir şeyler yapabilecekleri merkezler lazım. Personel giderimiz maaş bazında sadece aylık 500 bin TL civarındadır. 13. Maaşları devlet de ödeyecek dedi zaten biz de ödeyeceğiz. Bir sorun olmayacak.

Hayri Orçan (Tatlıusu Belediye Başkanı):
Maaş ödemelerimizde herhangi bir sıkıntı yoktur. Bir projemiz vardır onu yapacağız çok amaçlı salondur projemiz. Acil ihtiyacımız olan şey göletlerin temizlenmesi ve yağmur sularının denize gitmesinin önlenmesi. Ayrıca 2 tane daha göletimiz var onların tamiri şu anda en acil ihtiyacımızdır. Bir de bölgede gençlerin sosyal konut ihtiyaçları vardır bunu da İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars hanımefendiye aktardık, kendisi bize olumlu bir şekilde döndü. Kısmetse bunlar da olacak. 13. Maaşla ilgili veya personelimizin özlük haklarıyla ilgili herhangi bir sıkıntımız yoktur, olmayacak.

Mustafa Aktuğ ( Lapta Belediye Başkanı):
 Aylık personel ödemesinde sıkıntı yaşıyoruz. Toplam her ay personele ödememiz gereken rakam 800 bin TL. Her ay bu rakamın neredeyse yarısından fazlasını eksiliyoruz. Belediyeyi 21 milyon 600 bin TL borçla devraldık. Bunlar kredi borçları ve over draftlardır. Devlet katkısı da bu borçlara kesiliyor. Acil ihtiyaçlarımız Belediyeler Yasası ve özellikle altyapıdır. 13. Maaşlarda ise sıkıntı yaşamayacağız. Gelir artırıcı önlemler alarak bu sıkıntıları aşabileceğimizi düşünüyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474