banner564

Gezici’nin son anketi

UBP kurultayında Ersin Tatar ve Hüseyin Özgürgün ikinci turda yarışacağı iddia edildi 

Gezici’nin son anketi
banner598

 

Gezici Araştırma Şirketi Direktörü Murat Gezici Ulusal Birlik Partisi Kurultayına yönelik olarak yaptığı ikinci anketin sonuçlarını düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

1-16 Ekim tarihlerinde 2 bin 64 UBP üyesi ile telefon yöntemi kullanılarak yapılan araştırmaya göre UBP üyelerinin yüzde 33,8’i Ersin Tatar’a, yüzde 33,1’i Hüseyin Özgürgün’e, yüzde 17,8’i Faiz Sucuoğlu’na ve yüzde 15,3’ü Sunat Atun’a oy verecek. 
Araştırmaya göre yarış Tatar ve Özgürgün arasında ikinci tura kalacak. 
İkinci turda ise yarış bir hayli çetin geçecek ve sonuçta Özgürgün kazanacak.  
Gezici’nin araştırma sonucuna göre ikinci turda ipi yüzde 53,8 oy oranı ile Hüseyin Özgürgün göğüsleyecek. Ancak Ersin Tatar da yüzde 46,2 oy oranı ile Özgürgün’e çok yakın. 
İkinci turdaki adayların performansı yarışın galibini de belirleyecek. 

Taban Özgürgün’e sahip çıkıyor
Murat Gezici’ye göre Hüseyin Özgürgün’ün oylarının artırmasının nedeni muhaliflerin Özgürgün’e saldırması. Gezici, basın toplantısında bu konuyu şu sözlerle değerlendirdi: 
“Adaylardan Sayın Hüseyin Özgürgün, üyeler gözünde son seçimde UBP‟nin ciddi oy almasından dolayı UBP için kurtarıcı olarak bakıyor. Sayın Özgürgün “Biz Biriz” söylemiyle partiyi toparlamış olmasından mutlu görünüyor. Hüseyin beye oy vermek isteyenlerin çoğunluğunun ‘vefa borcu’ olarak gördükleri için tercih noktası oluşturmakta ve partiyi bir çatı altında toplayacak tecrübeli ve birleştirici olarak da görmektedir. “Partideki milletvekili sayısını arttırdı, partinin oy sayısını arttırdı” gibi nedenlerle bir şans daha verilmesi gerektiği inancı hızla artmaktadır. Bazı güçlerin Sayın Hüseyin Özgürgün’e saldırdığını düşünen üyeler mevcut başkana tekrar sarıldığı ve korumak adına oy verdiği görülüyor.”

Yanılma payı yüzde 3,7
Anket sonuçlarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Murat Gezici, anketin yanılma payının yüzde 3,7 olduğunu ifade ederek ikinci turda yarışı her iki adayın da kazanabileceğine vurgu yaptı. 

3 üyeden biri sandığa gitmeyecek
“Şöyle bir önemli ayrıntı da ha var ki; UBP üyelerinin yüzde 35’i sandığa gitmeyecek. Yani neredeyse her 3 UBP’liden bir tanesi sandığa gidemeyecek. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi “benim bir oyumla bir şey olmaz” düşüncesidir” dedi.

Derviş Eroğlu faktörü sonuç için önemli
Basın toplantısı sonrasında Diyalog Tv’de yayınlanan Aytuğ Türkkan ile Detay programına konuk olan Murat Gezici, seçimin Özgürgün ve Tatar arasında ikinci tura kalacağının kesin olduğunu ifade ederek, ikinci turda iki adayın da kazanma ihtimali olduğunu kaydetti. 
“İkinci turda parti içerisindeki kanaat önderlerinin önemi büyük olacak. Mesela Sayın Derviş Eroğlu önemli bir kişilik. Onun bir adaya vereceği açık destek sonucu değiştirebilir. Yarış dışında kalan adayların da bir adaya açık destek vermeleri dengeleri değiştirebilir” diyen Murat Gezici, ikinci turdaki yarışın çetin geçeceğini kaydetti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473