banner564

Hizmetler duracak

UBP Milletvekili Kaptan Menteş Gündüz’den hükümete kılavuz kaptan uyarısı:

Hizmetler duracak
banner598

Gazimağusa ve Girne limanlarında sadece birer tane kılavuz kaptan bulunuyor. Bu iki kaptanın da emeklilik yaşları geldi ancak hükümet bu konuda bir adım atmıyor. 
   Mesleği gemi kaptanlığı olan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz hükümet yetkililerini bu konuda uyarırken “ne zaman adım atılacak?” diye sordu. 
Gündüz, kılavuz kaptan olmadan bir limanın işleyemeyeceğine vurgu yaparak, gümrüklerin duracağı uyarısında bulundu. 
   Diyalog Tv’de yayınlanan Detay programına katılan Gündüz, Girne ve Gazimağusa limanında kılavuz kaptan eksikliği yaşanacağını söyledi. Gündüz şöyle dedi:
“Şu anda Girne Limanı’nda bir tane kılavuz kaptan, Mağusa Limanı’nda da bir tane kılavuz kaptan var. Hatta Mağusa limanında liman başkanı da yoktur. Mevcut son arkadaş izinlerini kullanıyor. 3-4  ay sonra Girne limanında liman başkanı da yaş haddinden emekliye çıkacak. Bir kılavuz kaptan Mağusa’da, bir kılavuz kaptan Girne’de görev yapabilmesi için en az 6 ay staj yapması gerekiyor. Yani bu da şu demektir ki; bugün bu kişiyi alsanız 6 ay sonra hizmet verir duruma gelecektir.” 

Limanlar kapanacak

    Halen görev yapan kılavuz kaptanların insan üstü koşullarda çalıştığına vurgu yapan Gündüz şöyle devam etti:
    “Düşünün bir kılavuz kaptan cumartesi pazar dahil olmak üzere her gün gemiler girip çıkıyor ve bu adamlar 24 saat hizmet yapmaya çalışıyor, bu olabilir mi? Yarın hasta olsa, izne çıkacak veyahut elde olmayan sebeplerden dolayı yurt dışına gidecek olsa bu limanlar kapanacak.” 
   İnsanların zombiye döndüğünü belirten Gündüz, “Bir insan 24 saat adam hizmet verebilir mi? Hem sabah trafiği var, hem de akşam yük gemilerinin trafiği var. Gelişleri var kalkışları var”dfedi.
   Menteş Gündüz kılavuz kaptanların olmadığı bir limanın çalışamayacağını ifade ederek ülkeyi bekleyen tehlikeleri anlattı: 
“Yarın gemiler giriş yapmadığı zaman limana nasıl olacak bu iş? İş insanları getirdikleri malzemeleri (özellikle ağır kapsamlı yükler deniz yoluyla gelmektedir) nasıl getirecekler? Tırların taşıdığı mağazaların malzemeleri nasıl gelecek? Çok küçük bir nokta gibi görünüyor olabilir ama bütün adayı etkileyecek bir noktadır. Hiç gündeme gelmiyor.”

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2018, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474