banner564

Belediye baş edemiyor

Pınarbaşı ve çevre köylerde boş araziler ölü hayvan mezarlığına döndü

Belediye baş edemiyor
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Pınarbaşı ve çevre köylerinde boş arazilere atılan hayvan ölüleri hem kirliliğe neden oluyor hem de insan sağlığını riske atıyor. Etrafa atılan hayvan leşleri yaydıkları kötü kokuyla da çevreyi rahatsız ediyor. 
   Dikmen Belediyesi birçok kez hayvan ölülerini toplasa da, duyarsız kişiler etrafa leş atmaya devam ediyor.
   Gelen şikâyetler üzerine bölgeye giden Diyalog ekibi, Kömürcü, Göçeri ve Pınarbaşı köylerinde etrafa atılmış hayvan leşlerini görüntüledi.
   Bölge sakinleri konuyu birçok kez Çevre Dairesi’ne bildirdiklerini, daire tarafından bölgede inceleme yapıldığını, ölü hayvanların kulak numaralarının alındığını ancak herhangi bir sonuç çıkmadığını ifade etti. Hayvan ölülerinin çevreye kötü koku yaydığını, karar sineklerin oluştuğunu ve sağlıklarının da risk altına girdiğini belirten vatandaşlar, yetkili mercilerin konuya çözüm bulmasını istediklerini söyledi. 
   Vatandaşlar, “Sağlığımız tehlikede. Bu hayvan leşlerinden etrafa mikropta saçılıyor. Yetkililer eğer isterse kulak numaralarından hangi hayvancıya ait olduğunu bulabilir. İsterlerse gerekli önlemi alabilirler” dedi. Bölge sakinleri hayvan leşlerinin yanı sıra ormanlık alanların çöp dağlarına döndüğünü de belirtti. 
   Vatandaşlar, bölgelerinde yaşanan çevre felaketi ile ilgili yetkililerin acil önlemler almasını talep etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473