banner564

‘Destek sürecek’    

Büyükelçi Kanbay devlet ve hükümet yetkililerine veda ziyaretinde bulundu

‘Destek sürecek’    
banner598

 Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, veda ziyaretleri çerçevesinde, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay’la görüştü.

Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda gerçekleşen görüşmede Kanbay, görevinin ay sonunda sona ereceğini, veda etmeye geldiğini söyledi.
Kurulan iyi ilişkiler ve işbirliği için Uluçay’a teşekkür eden Kanbay, çalışmalarında başarılar, gayret ve sabır diledi.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da, Kanbay’a KKTC’ye yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek, “Katkılarınız ülke geleceği açısından önemli bir mihenk taşı olacak” dedi.

Erhürman’a teşekkür

   Büyükelçi Derya Kanbay, veda ziyaretleri çerçevesinde, Başbakan Tufan Erhürman ile de bir araya geldi.
    Erhürman’ı dün  sabah ziyaret eden Kanbay, konuşmasında, birlikte yapılan faydalı çalışmalar, işbirliği ve destek için hem Büyükelçilik hem de Türkiye Cumhuriyeti adına      Başbakan Erhürman’a teşekkürlerini iletti.
   Kanbay, devlet olarak KKTC’ye desteklerinin her zaman süreceğini de söyledi.
Başbakan Tufan Erhürman da, vedaların üzücü olduğunu belirterek, Büyükelçi Kanbay ile 9 aylık bir süreçte çalışabilme imkanı bulduklarını kaydetti. Bu zaman zarfında güzel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başbakan, Kanbay’a hayatının bundan sonraki yeni döneminde sağlık ve mutluluk diledi.

Denktaş’a ziyaret
   Derya Kanbay, Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ı da ziyaret etti. Denktaş, kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’de bulunduğu süre içinde Kanbay’la iyi ilişkiler içerisinde olduklarını söyleyerek, “Desteğiniz ve yardımlarınız büyük” dedi.
Zaman zaman gerçekleştirdikleri sohbetlerde öğrendikleri ve tecrübelerinden edindikleri bilgiler için de Kanbay’a teşekkür eden Denktaş, bundan sonraki görevlerinin hayırlı olmasını diledi.-
   Büyükelçi Derya Kanbay, dün ayrıca Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’i ziyaret etti. Özyiğit, Büyükelçi Kanbay’a görev süresi boyunca verdiği hizmetler dolayısıyla teşekkür ederek, bundan sonraki yaşamında sağlık, mutluluk ve huzur diledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474