banner564

Cesur kızın kardeşi

Batı Şeria’da kolu alçılı 12 yaşındaki Muhammed Tamimi, İsrail askeri tarafından gözaltına alınmak istendi ve şiddet gördü

Cesur kızın kardeşi
banner598
Batı Şeria’da kolu alçılı bir çocuk İsrail askeri tarafından gözaltına alınmak istendi ve şiddet gördü. Aile çocuğu askerin elinden kurtardı. Onu kurtaranlar arasında 2012’de İsrail askerine kafa tutmasıyla ünlenen ablası Ahed Tamimi de vardı.
İsrail askerlerinin hedefinde, Muhammed Tamimi isimli bir çocuk vardı. Tamimi, ailesiyle birlikte Filistin Batı Şeria’da, Nebi Salih bölgesinde Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını protesto ediyordu. İsrail askeri, gruptan Muhammed Tamimi’yi taşın arasına sıkıştırdı. Bir kolu alçıda olan çocuğun, önce kafasını taşa dayadı, sonra diğer kolunu kıvırdı, sürükledi ve onu gözaltına almaya çalıştı.
Ancak ailesi İsrail askerine direndi. Uzun süren arbedenin sonunda başka bir asker devreye girdi ve çocuğu bırakmasını söyledi. Asker geri çekilirken ailenin bulunduğu yere gaz bombası attı. Askerler daha sonra geri çekilirken de gaz bombası ve plastik mermi kullanmaya devam etti.
Muhammed Tamimi’yi kurtarmaya çalışanlar arasında ablası Ahed Tamimi de vardı. Ahed, 2012 yılında "İsrail askerlerine kafa tutan Filistinli cesur kız" olarak tanınmıştı.

İnfiale neden oldu
İsrail askerlerinin önceki gün Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Nebi Salih bölgesinde 12 yaşındaki Muhammed et-Temimi isimli Filistinli çocuğu gözaltına almaya çalışırken kameralar önünde silahsız kadın ve çocuklara karşı uyguladığı şiddet, uluslararası toplumda büyük infiale neden oldu.  
Alçılı koluna ve haykırışlarına rağmen bir İsrail askerinin, kayaların arasında sıkıştırdığı küçük Temimi, annesi ve 2012'de "İsrail askerine kafa tutan Filistinli kız" olarak dünya gündemine gelen ablası Ahed'in yoğun çabası sonucu gözaltına alınmaktan kurtuldu.    
İsrail askerinin, alçılı koluna rağmen gözaltına almaya çalıştığı Temimi, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı. Temimi, "İsrail askerinin tek derdi beni gözaltına almaktı. Bütün gücüyle vücuduma baskı yapıyordu. Onu üzerimden atmaya çalıştım, ama başaramadım" dedi.

“Beni yıldıramayacaklar”
"Annem ve kız kardeşimin yardımıyla kurtuldum" diyen Temini, kararlı bir ses tonuyla, "Beni yıldıramayacaklar. İşgal sona erip ülkemiz özgürleşene kadar bu protestolara katılmaya devam edeceğim" diye konuştu. Küçük Temimi, "Bu topraklar bizim. Onu mümkün olan her şekilde savunacağız. Yeri geldiğinde elimizdeki taşlarla, yeri geldiğinde ise İsrail ürünlerini boykot ederek...." ifadesini kullandı. 

"Anneler çocukları için gerekirse aslana dönüşür"
İsrail askerinin elinden çocuğunu kurtardığı o dakikaları anlatan anne Neriman ise "O an çocuğumun gözaltına alınmasına engel olmaktan başka hiçbir şey düşünmüyordum. Anneler çocuklarına bir zarar dokunduğunu gördükleri zaman aslana dönüşebilir. İsrail askeri, kolu kırık olmasına rağmen çocuğumu sert bir şekilde tutunca onu kaybedeceğimi hissettim. O anlar nasıl anlatılır bilmiyorum" dedi.
Daha önce beş kez gözaltına alındığını, birçok kez yaralandığını, en son geçen yıl bacağına gerçek mermi isabet ettiğini, erkek kardeşinin de Nebi Salih'teki haftalık gösterilerde hayatını kaybettiğini belirten Neriman, "Hiçbir şey bizi yıldırmayacak. Çocuklarıma da direniş ruhunu aşıladım. Gösterilere katılmaları için onları ben teşvik ediyorum" şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2015, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473