banner564

Ankara’yı gezdiler

KKTC'deki ve Türkiye'deki çocuklar, ‘Kardeşlik Köprüsü Projesi’nde bir araya geldi

Ankara’yı gezdiler
banner598
Kardeşlik Köprüsü Projesi'yle bir araya gelen çocuk ve gençler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ziyaret etti.
Muradiye Kültür Vakfı'nın hazırladığı, Keçiören Belediye Başkanlığı, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı ve KKTC Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği paydaşlığında yürütülen "Kardeşlik Köprüsü Projesi" kapsamında bir araya gelen çocuklar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni gezerek, yetkililerden bilgi aldı.
Ziyaretin ardından AA muhabirine açıklama yapan KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, projenin KKTC'deki ve Türkiye'deki çocuklarla gençlerin birbirini tanımasına fırsat verdiğini belirterek, şöyle konuştu: 
"Bizim gençlerimiz, Kıbrıs insanı, sıklıkla Türkiye'de tanınmamaktan şikayetçi. Maalesef tanınmama zaman zaman başka uzaklıkları ve soğuklukları da getirebilir. Bu soğuklukların giderilmesi, oluşabilecek sorunların önlenmesi ve zaten kardeş olan halklarımızın çok daha yoğun bir şekilde buluşturulması, kardeşlik köprülerinin kucaklaşma köprülerine dönüştürülmesi bizi daha çok birbirimize yakınlaştıracak ve sıcak ilişkilerin kalıcı olarak devam etmesini sağlayacak."
Atalay, Türkiye'deki ders kitaplarında Kıbrıs'ın daha geniş yer alması ve ayrıntılı anlatılması gerektiğini kaydetti.

Ulusay: Kültürel ortaklık pekişmeli
Muradiye Kültür Vakfı Genel Müdürü Ahmet Hüsrev Ulusoy ise vakfın 37 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu, çocuklar ve gençler adına eğitim çalışmaları yaptıklarını söyledi.
Kültürel ortaklıkların hatırlanması ve pekiştirilmesi için projeyi hazırladıklarını dile getiren Ulusoy, "KKTC'den 100 çocuk ve gencimiz, 30 sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve yine Türkiye'den de 100 gencimizle beraber kardeşlik köprüsünün bir başlangıcını yaptık" diye konuştu.

Sare Davutoğlu da katıldı
Öte yandan Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Muradiye Kültür Vakfı tarafından düzenlenen 'Türkiye Cumhuriyeti - KKTC Kardeşlik Gecesi' programına katıldı. Muradiye Kültür Vakfı öğrencileri, programa katılan Sare Davutoğlu'na çiçek verdi

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474