banner564

62 teğmen diploma aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde düzenlenen mezuniyet törenine katıldı

62 teğmen diploma aldı
banner598
Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Tıp Fakültesi 35. Dönem mezunu 62 tabip teğmene, törenle diplomaları verildi.
GATA Spor Salonu'ndaki törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, GATA'da görevli subaylar, öğretim üyeleri ve mezunların yakınları katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan GATA Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Gülhane Askeri Tıp Akademisinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin sağlık bilimleri alanında en yüksek danışma organı olduğunu belirterek, muvazzaf askeri tabip ve diğer askeri personeli yetiştirdiğini söyledi.
GATA'nın 117 yıldır hizmet verdiğini anımsatan Paç, bu yıl 3'ü Azerbaycan ve 1'i Ürdün'den toplam 4 yabancı tabip teğmenle birlikte, 62 tabip teğmenin mezun olduğunu bildirdi.
Paç, mezunlara seslenerek hayatlarının en anlamlı günlerini yaşadıklarını, edeceklerini yeminin anlamını iyi kavramaları gerektiğinin altını çizdi. 
Konuşmaların ardından mezunlara "Hekim Andı" okutuldu. Dönem birincisi Hava Tabip Teğmen Muammer Mısırcı, mezunlar adına yaptığı konuşmanın ardından yaş kütüğüne plaket çaktı. 
Daha sonra, dereceye giren öğrencilere ve diğer mezunlara diplomaları verildi. Dönem birincisi Mısırcı, diplomasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı. TBMM Başkanı Yılmaz, dönem ikincisi Tabip Teğmen Sadık Orhan'a, Başbakan Davutoğlu dönem üçüncüsü, Azerbaycan vatandaşı misafir öğrenci Zaur Nagiyev'e diplomasını verdi.
Mezunlar arasında tek kadın olan Tabip Teğmen Esra Özkürkçü de GATA'daki öğrenimini tamamlayarak diplomasını aldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474