banner564

Konya şehidini uğurladı

Hakkari'de 14 Ağustos'ta teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Özata hayatını kaybetti

Konya şehidini uğurladı
banner598
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 14 Ağustos'ta teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede önceki gün şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Özata'nın cenazesi, gözyaşları arasında defnedildi.
Şehit Özata'nın cenazesi, dün sabah saatlerinde Beyhekim Devlet Hastanesi morgundan alınarak, merkez Selçuklu ilçesi Sancak Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.
Şehidi burada, 6 kardeşi kapının önünde asker selamı vererek karşıladı.
Cenazenin getirilişi sırasında şehidin şapkasını başına takan kız kardeşi Canan Özata, "Ağlamayacağız. Dimdik buradayız, herkes görsün" dedi. 
Bu sırada Özata'nın yakınları, "Siz şehit bacısısınız. Tabii ki dimdik ayakta duracaksınız" ifadelerini kullandı.
Şehidin naaşı daha sonra Musalla Mezarlığı'ndaki Namazgah'a getirildi.
Ayakta durmakta güçlük çeken anne Cennet Özata, burada "Çocuklarımı zor şartlarda büyüttüm. Birbirlerini hiç kırmazlardı. Büyük ağabeyleri ne derse o olurdu. Bana hiç yükleri yoktu. Saygıları vardı. Çok saygılılardı, çok sevgililerdi, kuzum, Mustafam. İyi edeceğim dediler, edemediler. Ne yapayım? Allah'tan gelen bir şey yapılmaz" dedi.
Konya Müftüsü Ali Akpınar kıldırdığı cenaze namazının ardından Özata'nın cenazesi, Konya şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474