banner564

Dünya tek yürek

Sultanahmet’teki terör saldırısının ardından, Avrupa Birliği ve NATO’nun yanı sıra birçok ülke Türkiye ile dayanışma mesajı verdi

Dünya tek yürek
banner598

Sultanahmet’teki terör saldırısının ardından, Avrupa Birliği ve NATO’nun yanı sıra birçok ülke Türkiye’yle dayanışma mesajı verdi. Türkiye’ye taziyelerini ileten ülkeler, saldırıyı sert dille kınadı.

AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonu’nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn tarafından yapılan ortak açıklamada, Türkiye’nin bir kez daha terör saldırısının hedefi olduğu belirtilerek, “AB ve Türkiye, terörün her türlüsüne karşı birlikte duruyor” dendi.
AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, " İstanbul'da yaşanan hunhar terör saldırısını kınıyorum" ifadesini kullanarak, mağdurların acılarını paylaştığını kaydetti.
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber, Twitter hesabındaki mesajında patlama sonrası duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin haberlerle ilgili büyük üzüntü duydum. Bu trajik olaya ilişkin resmi açıklamaları beklerken, kederli ailelerin, dostların ve Türkiye'deki tüm yurttaşların acılarını paylaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Stoltenberg: Acımasız
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısını "acımasız" olarak niteleyerek, şiddetle kınadı.
ABD'nin Ankara Büyükelçisi John R. Bass, Twitter hesabında paylaştığı mesajında, Sultanahmet’teki patlamayla ilgili haberleri yakından takip ettiğini belirterek, "Kalplerimiz, olaydan etkilenenlerle beraber" dedi.
İspanya Hükümeti, Sultanahmet'te meydana gelen terör saldırısını kınayarak, hayatını kaybedenlerin aileleriyle acının paylaşıldığını bildirdi.

Teröre karşı dayanışma çağrısı yapıldı
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, “Türk halkına dayanışmamızı, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimizi, yaralananlara da acil şifalar dileğimizi dile getriyoruz” denildi.
Fransa Başbakanı Manuel Valls, terör saldırısı yaşayan ülkelerin dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi.
Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada saldırılarda ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi ve İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a dayanışma mesajı gönderdi.
İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Türk yetkililerle temas halinde olduklarını belirterek "İstanbul’daki patlamaya ilişkin haberlerden büyük kaygı duydum. Türk yetkililerle temas halindeyiz. Yaralılara acil şifa diliyorum. Olayın mağdurlarının milliyetleri henüz bilinmiyor" ifadelerini kullandı.
Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Sultanahmet'teki patlamada hayatını kaybedenlerin aileleri ve dostlarının acılarını paylaştığını belirtti.

“Dehşet ve acı verici”
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Sultanahmet’teki terör saldırısıyla ilgili "son derece dehşet ve acı verici bir olay" nitelemesinde bulunarak İtalyan hükümeti ve halkının Türkiye'nin yanında olduğunu söyledi. Başbakan Renzi, ülkenin önde gelen gazetelerinden Repubblica’nın video forumunda gündeme dair soruları cevaplarken, İstanbul’daki terör saldırısına da değindi.
Bu arada İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'nin saldırıyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve ülkesinin dayanışma ve taziye mesajını ilettiği bildirildi.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sultanahmet'teki bombalı saldırıyı kınadı. Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Cemal, yaptığı yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşı ve yabancı turistleri hedef alan terörist eylemi kınıyor, aileleri ve ülkelerine taziyesini bildiriyor" ifadesini kullandı.
Mısır'ın Sultanahmet'te yaşanan bombalı saldırıyı "terör eylemi" şeklinde nitelendirerek, söz konusu saldırıyı şiddetle kınadığı bildirildi.
İran Dışişleri Bakanlığı, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.
Cezayir Başbakanı Abdulmelik Sellal da Sultanahmet'teki saldırıyı kınayarak terörizme karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Pakistan ilk gelen haberlere göre birçok değerli yaşamın yitirildiği ve birçoğunun yaralandığı İstanbul Sultanahmet’teki patlamayı şiddetle kınıyor” ifadesi kullanıldı.
Katar'ın kardeş ülke Türkiye ve halkının bu tür saldırılarla mücadelesinde yanında yer aldığı kaydedilen açıklamada, Türkiye'nin güvenlik ve istikrarını korumak için aldığı tüm önlemlerin desteklendiği aktarıldı.
Öte yandan, Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rışk, yaptığı yazılı açıklamada Sultanahmet'teki bombalı saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.
Dünya Müslüman Alimler Birliği, Sultanahmet Meydanı'ndaki bombalı saldırıyı kınadı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2016, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474