banner564

“Ölüm değil çözüm istiyoruz”

Türkiye ve Ortadoğu’daki şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin başlattığı eyleme BKP de katıldı

“Ölüm değil çözüm istiyoruz”
banner598
Türkiye’deki ve Ortadoğu’daki şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla 7 gündür açlık grevi yapan Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin eylemine, Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) de katıldı.
Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nde dün basına açıklama yapıldı. 
Açlık grevine katılanların bazıları kollarına, bazıları ise başlarına “Asimilasyona Hayır” yazılı bant taktı.
Derneğin duvarlarına da, “Savaşa hayır, çocuklar ölmesin”, “Zulme sessiz kalmayacağız, ölüm değil çözüm istiyoruz”, “Tüm kafesler kırılana tüm katliamlar son bulana dek mücadelemiz sürecek” gibi pankartlar asıldı. Basın toplantısı sırasında, “Kadın, yaşam ve özgürlük” yazılı Kürtçe pankartlar da vardı. 
Açıklamada ilk sözü Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Eş Başkanı Tuncer Özbahadır, sürdürdükleri açlık grevinin “insani dayanışma” olduğunu, BKP’nin de grevlerini omuzladığını söyledi. 
“Bu sesi çığlığa çevireceğiz” diyen Eş Başkan Tuncer Özbahadır, dayanışmaya katılmaları için Kıbrıs Türk halkına da çağrı yaptı.


İzcan: Acı olaylar yaşanıyor
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ise konuşmasında, son dönemde hem Türkiye’de hem Ortadoğu’da hem dünyada acı olayların ve katliamların yaşandığını ifade ederek, “Bu gelişmeler giderek diğer ülkeleri de içine alıyor” dedi.
“Kimsenin kimseyi mağlup etmesi, mağdur etmesi mümkün değil” ifadesine yer veren İzcan, “Tarihte, savaşla, ordular yoluyla kendi halkını yenmeye çalışan bir ülke görülmedi, bunu yapmaya çalışan diktatörler oldu ama sonunda onlar da yok oldu” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2016, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474