banner564

Ercan tartışması sürüyor

Bakan Ertuğruloğlu “kontrolörlük ücretinin ihaleyi alan şirket tarafından ödeneceği ihale şartnamesinde açıkça belirtiliyor. O yükümlülük var” dedi

 Ercan tartışması sürüyor
banner598

Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, katıldığı bir televizyon programında Ercan Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulunarak soruları yanıtladı.

Bakan Ertuğruloğlu, Ercan Havalimanı projesinde kontrolörlük hizmeti ücretini, ihaleyi alan şirketin ödeyeceğinin ihale şartnamesinde açıkça yazıldığını, T&T’nin de bunu bilerek ihaleye girdiğini söyledi.
Ertuğruloğlu, “İhale sözleşmesinde var. Mukavelede yok. Mukavelede olmaması, şirketin yükümlülüğünü ortadan kaldırmıyor. Artık dava açma hakkı da ortada yok” dedi.
Bakan Ertuğruloğlu, Ercan’da kontrolörlük hizmeti için neden ihaleye çıkılmadığıyla ilgili eleştirilere yanıt vererek, Maliye Bakanı Birikim Özgür’e, “kontrolör firmanın belirlenmesi için Merkezi İhale Komisyonu (MİK) üzerinden ihaleye çıkmak istiyorum deseydim ne derdiniz” diye sorduğunu ve Özgür’ün de, “Asla kabul etmezdim” dediğini aktararak, devletin bu olayda tek kuruş harcamadığını vurguladı.
Ertuğruloğlu, devletin tek bir kuruş harcamayacağı bir konuda, devlete herhangi bir mali külfetin söz konusu olmadığı bir konuda MİK’in herhangi bir görevinin olmayacağını söyledi.

“Hoş olmayan bir şekilde gündeme getirildi”
Ercan Havalimanı’nda kontrolörlük hizmeti satın alınması konusunun hoş olmayan bir şekilde gündeme getirildiğini ifade eden Ertuğruloğlu, “Bilen bilmeyen konuşuyor. Bu konudaki bilgileri kamuoyu ile paylaşma adına da aslında ben mutluyum. O ayrı konu. Yaşadığımız sıkıntıları izah etme fırsatını yakalamış olduğumuzdan dolayı da mutluyuz” dedi.

“Çamur at izi kalsın…”
Bu tür tartışmaların, muhalif siyasiler veya farklı kesimlerce gündeme getirilmesini beklediğini ancak konunun ombudsman tarafından, “çamur at izi kalsın” yöntemi kullanılarak gündeme getirilmesini beklemediğini kaydeden Ertuğruloğlu, şöyle konuştu:
“O yönden benim için şaşırtıcı oldu, hala daha anlamış değilim. Niye, yılların yargıcı, tecrübeli olduğuna inanılan, ben şahsen tanımadım, ombudsman makamının göreviyle uyuşmayan, ombudsman makamının bana göre inandırıcılığını yıpratan ve sorgulatan bir şekilde hareket etti. Aslında ‘bu konu benim görevim değil, görev alanıma girmez’ diyerek bunu görev alanı olabilecek yerlere yönlendirmesi gerekirdi.”


“Yatırım yapmadan para kazandılar…”
Ercan ihalesinin 48 ay olduğunu, ihalenin ardından 3 yılın boşa geçtiğini ve ilgili firmanın yatırım yapmadan para kazandığına vurgu yapan Ertuğruloğlu, burada, ilgili kurumların, devletin kaybını, 3 yıldır neden bir şey yapılmadığını sorgulayacağına, 3 yılın sonunda ihalenin gereği, havalimanında işlere başlanılması noktasına getirdikleri için kendisinin sorgulandığını kaydetti. Ertuğruloğlu, devletin 3 yıldır Ercan’da güçsüz gösterilmeye çalışıldığını vurguladı.

 “Turanlı KDV davasını kaybetti”
T&T’nin ortaklarından Emrullah Turanlı’nın, yüzde 16 KDV parasını ödememek için dava açtığını, mahkemenin son duruşmada “KDV’yi ödeyeceksin” diye karar verdiğini belirten Ertuğruloğlu, Turanlı’nın, “kontrolörlük hizmetini kimin ödeyeceği mukavelede yok, ödemem” diye gazetelere açıklama yaptığını, ancak, mukavelede olmasa da ihale şartnamesinde açıkça bunun yazıldığını, bunu bilerek ihaleye girdiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2016, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473