banner564

Gelecek şekilleniyor

Güneyde temaslar yapan AB Enerji Komiseri, Doğu Akdeniz’de önemli kaynakların ortaya çıktığını söyledi

Gelecek şekilleniyor
banner598
Avrupa Birliği (AB )Enerji Komiseri Maros Sefçoviç Doğu Akdeniz’in doğru kalkındırılması durumunda AB’nin önemli enerji sağlayıcısı olabileceğini belirtti.
   Politis gazetesi, Güney Kıbrıs’a resmi ziyarette bulunan AB Enerji Komiseri Maros Sefçoviç’in dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’le görüştüğünü yazdı.
   Gazete, Sefçoviç’in dün Lakkotripis’le gerçekleştirdiği görüşmede Güney Kıbrıs ve bölgenin AB’nin enerji güvenliğinin sağlanmasına katkısı ve doğal gaz kaynakları ile boru hatları konularının ele alındığını belirtti.
   Habere göre Sefçoviç basına açıklamasında, Doğu Akdeniz’i Avrupa’nın enerji güvenliğinin sağlanması açısından çok önemli gördüklerini ve bu enerji kaynaklarının bölgenin ve Avrupa’nın yararına gelişmesi için Güney Kıbrıs’la çok yakın işbirliği yapılması gerektiğine inandıklarını ifade etti.
    Doğal gaz kaynaklarının gelecekte Avrupa’ya taşınması konusundaki düşüncesinin sorulması üzerine ise Sefçoviç, söz konusu doğal gaz yataklarının miktarının binlerce milyar metreküp olduğunu, Avrupa’nın yıllık tüketiminin 400-400 milyar metreküp olduğunu belirterek bu çerçevede Doğu Akdeniz’deki yatakların öneminin görülebildiğini vurguladı.
   Sefçoviç, bundan sonraki gelişmelerin, bu kaynakların miktarının gerçekten ne kadar oluğunun kesinleşmesi ve gerek bölge gerekse Avrupa için bunların değerlendirilmelerinin en ekonomik yolunun bulunması olduğunu belirtti.
   Sefçoviç ayrıca, Komisyon’un Şubat ayında Avrupa için yeni sıvılaştırılmış doğal gaz stratejisini sunacağını ve bu stratejide Akdeniz’in çok önemli tedarik kaynaklarından biri olarak görüldüğünü vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2016, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473