banner564

Gözdağı verdi

Yargılanacağına ilişkin iddialar üzerine açıklama yapan Trump "Eğer herhangi bir zamanda bana yönelik azil süreci olursa piyasalar çöker" dedi

Gözdağı verdi
banner598

 ABD Başkanı Donald Trump’ın iki eski kurmayından biri seçim kampanyası yolsuzluğundan suçlu bulundu, diğeri ise suçunu itiraf etti. Trump’ın avukatı Michael Cohen savcılıkla işbirliği yapıp gayrimeşru bağış katkılarını doğruladı. Cohen ayrıca Trump’la ilişkileri olduğu iddia edilen iki kadına susmaları için seçimler öncesi ödeme yaptıklarını da anlattı. Aynı gün Trump’ın eski kampanya yöneticisi Paul Manafort da usulsüzlüklerle ilgili yöneltilen 18 suçlamanın 8’inden suçlu bulundu. Bu gelişmeler nedeni ile Trump’un yargılanabileceği gündeme geldi. 

ABD Başkanı Donald Trump, son günlerde hakkında çıkan "yargılanacak" iddialarına cevap vererek, "Size şunu söyleyeyim: Eğer herhangi bir şekilde hakkımda yargı yolu açılırsa piyasalar çöker ve herkes fakirleşir." dedi.
Amerikan Fox News kanalında yayınlanan bir programa katılan Trump, hakkında çıkan iddiaları değerlendirdi. Kendisinin ABD Başkanı olarak özellikle ekonomi alanında çok iyi iş çıkardığını savunan Trump, "Harika bir iş çıkaran birini nasıl yargıya gönderebilirsiniz bilmiyorum." ifadesini kullandı. 
Sözlerinin devamında Trump, Amerikan piyasalarını kastederek, "Size şunu söyleyeyim: Eğer herhangi bir şekilde hakkımda yargı yolu açılırsa piyasalar çöker ve herkes fakirleşir." şeklinde konuştu. Trump ayrıca kendisinin ekonomi yönetimi sayesinde özellikle borsada çok iyi bir seviye yakalandığını savunarak, "Bu olmadan rakamların nasıl da tersine gideceğine inanamazsınız." yorumunu yaptı. 

Cohen'in itirafları
Savcılarla işbirliğine giden Cohen, Trump'ın ilişkisi olduğu iddia edilen iki kadına ödeme yaparak seçim kampanyalarının finansmanıyla ilgili yasaları deldiğini itiraf etti.
Trump ise Cohen'i az ceza almak için hiyakeler uydurmakla suçladı. 
ABD Başkanı, iki kadına ödemeyi kişisel servetinden yaptığını, kampanya parası kullanmadığını söyledi. Bunun seçim kampanyası ihlali olmadığını savundu.
Trump, kendisine karşı "cadı avı" yürütülürken bir önceki ABD Başkanı Barack Obama'nın kampanya ihallerinin görmezden gelindiğini iddia etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473