banner564

İşbirliği mesajı

Trump'ın DAEŞ'le Mücadele Özel Temsilcisi McGurk’i, "Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini gidermek için birlikte çalışmaya hazırız” açıklamasında bulundu

İşbirliği mesajı
banner598
ABD Başkanı Donald Trump'ın DAEŞ'le Mücadele Özel Temsilcisi McGurk  "Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini gidermek için birlikte çalışmaya hazırız. Afrin Harekâtı uzarsa, DAEŞ orada yeniden hayat bulur" dedi.S osyal medyadan açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump'ın DAEŞ'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, "Afrin durumu biz ayrılırken gelişti" dedi. McGurk, ABD'nin tansiyonu düşürmek için çalıştığını söyledi. "Meşru güvenlik tehditleri karşısında Türkiye ile çalışmak için hazırız" diyen McGurk, Afrin Operasyonu'nun uzamasının, yenilginin eşiğinde olan DAEŞ'e hayat verebileceğini ifade etti.
ABD Başkanı Donald Trump'ın İç Güvenlik Danışmanı Thomas Bossert ise ülkesinin Türkiye'nin Afrin Harekâtı’na yönelik kaygılarını dile getirdi. İsviçre'nin Davos kasabasındaki Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan ABD Başkanı Donald Trump'ın İç Güvenlik Danışmanı Thomas Bossert, ABD'nin Türkiye'nin Afrin'den çekilmesini tercih ettiğini söyledi. Bossert Ankara'ya Suriye'de bariş için uzun vadeli stratejik hedeflere odaklanması çağrısı yaptı. Bossert, Türkiye ile ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri arasında çatışma çıkmasını istemediklerini belirtti.  Türkiye'nin Afrin'de çatışmayı azaltama yönünde karar alırsa Washington'dan tam destek göreceğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474