banner564

Kefil bulamadı

Genç kadınları pazarlayan Muradiye Alpaslan teminatla serbest bırakıldığı halde şartları yerine getiremediği için cezaevine gönderildi

Kefil bulamadı
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de 2019 yılı Ekim ayı içerisinde iki kadına fuhuş yaptırdığı gerekçesiyle tutuklanan ancak sağlık sorunları nedeniyle gözetim süresini hastanede geçiren 64 yaşındaki Muradiye Alpaslan, dün teminat için mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturmayı yapan Girne Adli Şube’de görevli polis memuru Ömer Yavuz, aldıkları bir ihbar üzerine zanlının Girne’de bir apartman dairesinde iki kadının erkeklerle cinsel ilişkiye girmesini sağlayıp, bu yolla kazanç elde ettiği bilgisini aldıklarını söyledi.
Yavuz, alınan bilgi üzerine 15 Ekim tarihinde söz konusu adrese operasyon düzenlediklerini, zanlının tutuklandığını ifade etti.
Polis, yapılan soruşturmada zanlının iki kadını farklı kişiler ile yasa dışı olarak cinsi münasebette bulunmaya teşvik edip, aracılık sağlayarak fuhuş yapmalarına yardımcı olup kazanç sağladığını tespit ettiklerini ifade etti.  

Kalp ameliyatı olması gerekiyor
Yavuz, zanlının 15 Ekim’de tutuklandığını, sağlık sorunlarından dolayı önce Girne Dr. Akçiçek ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındığını, doktorlarla yapılan görüşmede kalp ameliyatı olması gerektiğini öğrendiklerini belirtti.
Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, işlediği suçu kabul ettiğini kaydeden polis,  benzer suçtan sabıkası olduğunu da belirterek, teminata bağlanmasını talep etti.

Şartlar ağır geldi…
Mahkeme, zanlının 50 bin TL şahsi kefalet senedi imzalamasına, iki kefilin 50’şer bin TL kefalet senedi imzalamasına ve bu şartları yerine getiremezse yargılanıncaya kadar 20 günü aşmayacak bir şekilde cezaevine gönderilmesine emir verdi. Ancak kefil bulamayan zanlı 20 gün süreyle cezaevine gönderildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474