banner564

Cebinde değil  kanında aransın

Başbakan Tatar ile görüşen Avcı, trafik kazalarında Türkiye’de ve Güney’de yapılan uyuşturucu testinin KKTC’de uygulanmasını istedi

Cebinde değil  kanında aransın
banner598

 Rahme ÇİFTÇİOĞLU   

Başbakan Ersin Tatar, Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD) Başkanı Mehmet Avcı ve Başkan Yardımcısı Atay Arkan’ı kabul etti.
İlk sözü alan Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Avcı, Avrupa Birliği-Kuzey Kıbrıs Yol Güvenliği Komitesi’nin hazırladığı, sürücülerin ehliyet değiştirirken ve alırken sağlık kontrolünden geçirilmesini, ehliyet sınav şeklinin değiştirilmesini, şoför okulları ve eğitmenlerle ilgili kıstasların düzenlenmesini kapsayan 4 tüzüğün yeni yılın başında yürürlüğe girmesini istedi.
Avcı, 8 yıl süren çalışmalar sonucu 2015’te hazırlanan söz konusu 4 tüzüğün, 2017’de Bakanlar Kurulu’ndan geçtiğini söyledi. Tüzüklerin Mayıs 2019 yürürlüğe girmesinin öngörüldüğünü ancak hazırlıklar tamamlanmadığı için bunun Ocak 2020’ye ertelendiğini belirten Mehmet Avcı, “Bizim endişemiz bu tüzüklerin yürürlüğe girişinin yeniden ertelenmesidir. Bu tüzükler ötelenirse trafikteki boşluk devam edecek” dedi.
Mehmet Avcı, uyuşturucunun toplumun bir diğer önemli sorunu olduğunu vurgulayarak, tehlikeli sürüş yapanların kanında değil cebinde uyuşturucu arandığını söyledi.
Kanda uyuşturucu tespit eden testin sürücülere de uygulanmasını talep eden Avcı, dünyada olduğu gibi Türkiye’de ve Güney’de de yapılan testin KKTC’de de yapılması gerektiğini vurguladı.

Tatar: Devletin eksiklikleri var ama 
Başbakan Ersin Tatar, “Maalesef kazalar bizi bırakmıyor. Sık sık olan bu kazaları hazmedemiyoruz. Hepimiz üzülüyoruz. Trafik kazaları kanayan yaramız, kaybedilen insanlar yakınlarımız, evlatlarımız. Bu acı hepimizin…” dedi.
Alt yapı yatırımlarını tamamlayarak, yolları daha güvenli hale getirmenin başlıca görevleri olduğunu bildiklerini kaydeden Tatar, “İmkanlarımız doğrultusunda bunu yapacağız. İlgili yerlere zaten talimatlar verilmiştir” şeklinde konuştu.

“2020’nin hazırlıklarını yapıyoruz”
“İmkan yaratmaya çalışıyoruz” vurgusunda bulunan Başbakan Tatar,“Hem kendi kaynaklarımızdan, hem TC ile imzalanan mali ve ekonomik işbirliği protokolleri kapsamında yollarımıza yönelik yeni yatırım ve açılımlar var. Şu anda 2020’nin hazırlıklarını yapıyoruz. Yeterli mi, elbette ki yüzde yüz yeterli değil ama imkanlarımızı zorluyoruz” şeklinde konuştu.
Polisle de sürekli irtibat içinde olduklarını ve Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ile görüştüğünü dile getiren Başbakan Tatar, Türkiye’den gelen üst düzey polislerin buradaki polis okulunda trafik eğitimi verdiğini aktardı.

“Ehliyet sınavından kalan yok…”
Ehliyetin daha zor bir sınavdan sonra verilmesi, yurt dışından gelenlerin de buna dahil olması gerektiğinin altını çizen Tatar, “Sınava girenlerin neredeyse hepsi geçiyor. Kalan yok. Bu konu titizlikle değerlendirilmeli, süzgeçten geçirilmeli” dedi.

Cumhuriyet kadınlarından ziyaret
Öte yandan Başbakan Ersin Tatar, Türkiye’den gelen Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi Başkanı Mesude Öney ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.
Başbakan Ersin Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin garantörlüğünün Kıbrıs Türkü için önemine vurgu yaptı.
Kıbrıslı Rumların isteklerinin İngiliz döneminden itibaren adanın Yunanistan’a bağlanması olduğunu belirten Tatar, Kıbrıs Türkünün ise taleplerinin her zaman eşitlik olduğunu ifade etti.

Mesude Öney ise, Derneğin Türkiye genelinde 92 şube ile en örgütlü kadın derneği olduğunu, Cumhuriyet değerlerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak sorumlulukları bulunduğunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473