banner564

2020 daha iyi olacak

Üstel, “Dünyanın dört bir yanından turist gelmesi için çalışıyoruz” dedi ve geleceğe dair umutlu konuştu:

2020 daha iyi olacak
banner598

 Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, KKTC’ye dünyanın dört bir yanından turist gelmesi için çalıştıklarını vurguladı.

Üstel“Güney Kıbrıs her anlamda aleyhimize çalışıyor ama Türkiye her yerde yanımızda.2020’de turizm daha iyi olacak” dedi.
Verilen bilgiye göre Üstel, katıldığı TV programında bakanlığın çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Üçüncü ülkeden KKTC’ye gelecek turistlerin ilk olarak Türkiye’ye indiğini, burada 2-3 saat bekledikten sonra KKTC’ye geldiğini anımsatan Ünal Üstel, Kıbrıs müzakereleri kapsamında 2017’de Crans Montana’da gerçekleşen görüşmelerden önce durumun böyle olmadığını kaydetti.

Ulaşımda ciddi sorun var…
Üstel, “Ulaşımda ciddi sorun var. Eskiden İngiltere’den kalkan ve KKTC’ye gelen bir uçak Türkiye’de yarım saat beklerdi. 2017’den sonra bu değişti. Avrupa’nın şımarık çocukları Güney komşularımız siyasi baskılarıyla bizi engelledi. Türkiye’ye inen uçak da yolcu değişiyor. 4 saatte gidilecek yol 9 saate çıkıyor.”
Ünal Üstel, Avrupa’dan ülkeye gelmek isteyenleri 2010’da turizm teşvik sistemiyle desteklemeye başladıklarını, o destek sayesinde Avrupa’nın her yerinden az sayıda da olsa turistlerin KKTC’ye geldiğini söyledi.
“Hedef Uzak Doğu’dan insanların da KKTC’ye gelmesini sağlamak” diyen Üstel, bunun için fuarlara katıldıklarını belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473