banner564

Kanada’da hayat durdu

Saatteki hızı yer yer 110 kilometreyi bulan fırtına ile kar yağışı yüzünden yollar kapandı, binlerce ev elektriksiz kaldı uçak seferleri iptal edildi

Kanada’da hayat durdu
banner598

Kanada’nın batı eyaletleri bahar havasına girerken, doğu eyaletlerinde elverişsiz hava şartları hayatı adeta felç etti.

"Maritimes" olarak da bilinen ülkenin Nova Scotia, New Brunswick ve Prince Edward İsland eyaletleri ile Newfoundland-Labrador’un bir bölümünde, saatteki hızı yer yer 110 kilometreyi bulan fırtına ile kar yağışı yüzünden yollar kapandı, binlerce ev elektriksiz kaldı ve yüzlerce uçak seferi iptal edildi. Yerel ve federal yetkililerin verdiği bilgiye göre, kar kalınlığı bazı bölgelerde 50 santimetreyi geçti. Okular tatil edilirken, bölgedeki tüm imkanlarla kapalı yollar açılmaya ve elektrik arızaları giderilmeye çalışılıyor. Kar fırtınası yüzünden eyaletlerin ana otoyollar ile bağlantıları da kesildi. Bölge yetkilileri, diğer eyaletlere karayolu ulaşımının, açılan yolların tipi yüzünden tekrar kapanması nedeniyle aksamalı olarak sağlanabildiğini belirtti.

Bölgede yarına kadar etkili olması beklenen elverişsiz hava şartları nedeniyle, Halifax ve St.John’s başta olmak üzere birçok havaalanında uçak seferleri iptal edildi. Küba’dan gelen Air Transat Havayolu’na ait Halifax uçağı da hızı saatte 160 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle, 3 kez inmeyi denediği havaalanını pas geçip Montreal’e iniş yaptı. Yetkililer, uçağın 2 saat bekledikten sonra gittiği Halifax’a zor şartlarda iniş yaptığını bildirdi.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474