banner564

Kılıçla dehşet saçtı

İsveç'te okula yapılan saldırıda ölenlerin sayısı ikiye çıktı

Kılıçla dehşet saçtı
banner598
İsveç'in Göteborg bölgesinde maskeli bir adamın kılıçla saldırısında öğretmenden sonra bir de öğrenci yaşamını yitirdi. Polisin vurduğu saldırgan hastanede öldü. Okul öğrencilerinin, ağırlıklı olarak göçmen ailelerin çocuklarından oluşması, "ırkçı saldırı" olasılığını öne çıkarıyor.
Göteborg bölgesi Trollhettan kentindeki Kronan okulunda meydana maskeli ve kılıçlı saldırıda bir öğretmen ölmüş, dört yaralı da hastaneye kaldırılmıştı. Polis, hastanede tedavi gören yaralı öğrencilerden birinin daha yaşamını yitirdiğini açıkladı.
Polisin, saldırının ardından silahla vurduğu ve önce öldüğü açıklanan saldırgan ise hastaneye kaldırıldıktan sonra bir süre yoğun bakımda tutuldu; ancak, kurtarılamadı. Polis, Trollhettan kentinde yaşayan ve 21 yaşında olduğu belirtilen saldırganın olay yerine gelen polislere de kılıçla saldırmak istediği, bu sırada göğsünün altından vurulduğunu açıkladı.
Olayı öğrendikten sonra Stockholm'den Göteborg'a hareket eden İsveç Başbakanı Stefan Löfven yaptığı açıklamada, "Bugün İsveç için kara bir gün" dedi ve şunları söyledi:
"Yüreğim saldırıya uğrayanlar ve aileleriyle birlikte. Hiçbir kelime, hiçbir cümle saldırıya uğrayanların içinde bulundukları durumu açıklayamaz. İhtiyaç duydukları tüm desteği kendilerine vermeye hazırız."

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473