banner564

Koruma talep etti

BM’de konuşan Abbas, bölgede gerginliğin tırmandığı ve Filistin topraklarında insan hakları ihlallerinin yaşandığına dikkat çekti

Koruma talep etti
banner598
Cenevre BM İnsan Hakları Kurulu’nda konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmoud Abbas Filistinlilerin dertlerini anlattı. BM’ Abbas’ı kapıda BM İnsan Hakları Komisyon başkanı Zeit Ra’ad Al Hussein karşıladı. BM insan hakları salonuna birlikte giren iki başkanı üyeler alkışlar karşıladı. Salonda ilk sözü komisyon başkanı Zeit Ra’ad Al Hussein aldı ve kısa bir konuşma ile Mahmoud Abbas’ı üyelere takdim etti.
Abbas konuşmasında Filistin için BM’de uluslararası koruma talebini yineleyerek, “Bölgede gerginliğin tırmandığı ve Filistin topraklarında insan hakları ihlallerinin yaşandığı açıkça görülüyor. Dolayısıyla İsrail işgaline son verilmedikçe burada huzurun sağlanması mümkün değildir. İsrail’e gereken ciddi bir uyarının yapılması artık kaçınılmaz olmuştur. İsrail’in bizlere yaptığı acımasız işgalin daha ne kadar süreceği bilinmiyor. Ben buraya Filistin halkının sesini dünyaya duyurmak için geldim, ayrıca ben BM gözlemcilerinin ve röportörlerini Filistin’e gelmeleri ve olayları bizzat yerinde görmelerini istiyorum. Biz barışı istiyoruz. İsrail’in işgal ettiği topraklardan derhal çekilmesi bu barışı sağlayacak ancak bunlar yapılmazsa felaket yanı başımızdadır” dedi. Bu arada BM İnsan hakları Komiseri Zeit Ra’ad Al Hussein yaptığı açıklamada iki tarafa da sağduyu ve çözüm sürecinin başlatılması önerisinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473