banner564

13 yıldır niye yapmadın?

Kılıçdaroğlu, asgari ücreti 1500 lira yapacağını açıkladıktan sonra AK Parti'nin de 1300 lira olarak seçim bildirgesine koyduğunu hatırlatarak sordu:

13 yıldır niye yapmadın?
banner598
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın'dan Karabük'e giderken seçim otobüsünü durdurup kendisini takip eden 112 Acil Servis görevlileriyle sohbet etti. Karabük'te Kemal Güneş Caddesi'nde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, asgari ücreti 1500 lira yapacağını açıkladıktan sonra AK Parti'nin de 1300 lira olarak seçim bildirgesine koyduğunu hatırlatarak, "Sen 13 yıldır armut mu topluyordun, elma mı topluyordun? Niye yapmadın?" dedi.
Mazotu 1 lira 80 kuruş yapacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Buna da itiraz ettiler. Onlar yatlara, gemilere mazotu 1 lira 80 kuruştan verince ben itiraz ettim mi? Onların tercihi yattan yana benim tercihim çiftçiden yana" dedi.
Ülkeye namuslu siyaseti, halkı düşünen siyaseti getireceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
"Komşumuzun kimliğini sorgulamaya, inancını sorgulamaya başladık. İnanç üzerinden kim siyaset yapıyorsa bilin ki dine en büyük zararı o veriyor. Benim bildiğim ibadet Allah için yapılır. Siyaset için ibadet yapılmaz. Hiç kimsenin kimliğini, yaşam tarzını, inancını siyasete malzeme etmedim. Allah da göstermesin. Etmem. Bir annemizin çocuğu işsiz mi. Siyasetin görevi ona iş bulmak, yoksulluğu gidermektir. İşsizliği bir tarafa bıraktık, terör bir taraftan azdı biz etkin kimlik, inanç üzerinden siyaset yapıyoruz. Bu doğru değil, ahlaklı değil. İnancımıza da aykırı. Kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun insan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır, benim başamın üstünde yeri vardır. Siyasette kavga olmaz. Siyasette hizmet yarışı olur. Ben hizmet etmek istiyorum. İster oy versin ister vermesin 78 milyon insanımızı kucaklayacağız. Benim para pul merakım yok, saray merakım yok. Namusuyla hizmet etmek istiyorum. Ben öyle 13 yıl da istemiyorum. 4 yıl adam gibi yöneteceğim. Her kuruşun hesabını vereceğim."

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474