banner564

Kumanova kan gölüne döndü

Makedonya’daki çatışmalarda 22 kişinin öldüğü açıklandı

Kumanova kan gölüne döndü
banner598
Makedonya'nın kuzeyindeki Kumanova şehrinde önceki gün sabah polis ile silahlı bir gurup arasında çıkan ve akşam geç saatlere kadar devam eden çatışma ile ilgili Makedonya Başbakanı Nikolla Gruevski'den açıklama geldi. Gruevski çıkan çatışmada, 8 polis ve 14 saldırganın hayatını kaybettiğini ve toplam 37 kişinin de yaralandığını kaydetti. 
Başbakan Gruevski basın açıklamasında "Operasyona katılan polislere teşekkür ediyorum. Dün medyanın bir kısmı, etnik şiddeti uyandırmaya çalıştı; ama halk desteklemedi. Bu çatışma Makedon ve Arnavut çatışması değildir. Anayasaya karşı çıkan bir gurupla çatıştık." dedi. Saldırganlardan yaklaşık 30'unun teslim olduğunu belirten Gruevski, 14'ünün ise ölü bulunduğunu ifade etti. Gruevski yakalanan saldırganların Makedonya'da sorgulanacağını bildirdi. Gruevski ayrıca, çatışmalarda evleri hasar görenlerin hanelerinin yapılacağını aktardı. 
Öte yandan, önceki gün medyada sivillerin öldürüldüğü ile ilgili haberlerle ilgili şimdiye kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474