banner564

O da bir anne

Adana'da yaşayan 58 yaşındaki Zekiye Bolat, 21 yıldır sokaklarda çöp konteynerlerinden topladığı kağıt atıklarını satarak hayatını sürdürüyor

O da bir anne
banner598
Adana'da yaşayan 58 yaşındaki 5 çocuk annesi Zekiye Bolat, hemcinslerinden farklı bir şekilde ekmek mücadelesi veriyor. 29 yıl önce eşinin ölümüyle çaresiz kalan Bolat, bir mesleği olmayınca 21 yıldır sokaklarda çöp konteynerlerinden topladığı kağıt atıklarını satarak hayatını sürdürüyor. 
Sokaklarda kilosunun üç katı ağırlıktaki yükü iki tekerlekli aracına yükleyerek taşıyan Bolat, günlük ortalama 30–35 lira kazanıyor. En büyüğü 40; en küçüğü 21 yaşında 5 çocuk annesi Zekiye Hanım, boyundan büyük çuvala doldurduğu atıkların altına girerek 'depo olarak' kullandığı boş alanda ayıklayıp sonra ambalajlıyor. Hafta sonra bunları toptancılara satıyor. Bu işten evinin günlük harcamaları yanı sıra elektrik, su ve kira harcamalarını karşılayan Bolat, yıllardır bu uğraşıp kimseye muhtaç olmadan ayakta kalıyor. İkisi erkek beş çocuğunu kağıt toplayarak okutan, evlendiren anne Bolat, kiralık bir evde oturuyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473