banner564

“Hadlerini bildirin”

Ekonomi Bakanı Zeybekci, asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracağını söyleyen muhalefet partilerini işadamlarına şikayet etti ve seçimlerde yardım istedi

“Hadlerini bildirin”
banner598
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 7 Haziran seçimlerinde asla bir hükümet değişikliği olmayacağını ileri sürerek, işadamlarından asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracağını söyleyen muhalefet partilerine hadlerini bildirmelerini istedi. 
Bakan Zeybekci, AK Parti’nin Denizli Anemon Otel'de 7 Haziran seçimleri sonrası vaatlerinin anlatıldığı etkinlikte konuşma yaptı. 
AK Parti’nin propagandasının yapıldığı etkinlikte Bakan Zeybekci, muhalefet parti başkanlarının vaatlerini sert ifadelerle eleştirdi. Zeybekci, "Bugün bu meydanlarda uçuşan, bugün bu meydanlarda aşık atmaya çıkan bu saçmalıkların hangi birini veya herhangi birini sizinle istişare ettiler mi? Sizden hiç görüş alan oldu mu? Size hiç soran oldu mu? Değerli arkadaşlar, bu verilen sözlerin veyahut da bu havada uçuşan, bu taahhüt yarışı açık artırmanın tek muhatabı sizsiniz. Tek muhatabı var. Devletin memurları yine maaşlarını almaya devam edecek. Devletin memurları, müsteşarları, genel müdürleri kılına zarar gelmeden enflasyona da ezdirilmeden onlar yoluna devam edecek. Bunun tek bir muhatabı var sizsiniz. Sizinle hiç istişare ettiler mi, konuştular mı, hiç fikrinizi soran oldu mu? Soramazlar çünkü genetiklerine aykırı. Öyle bir şeyin olduğunun farkında bile değiller" ifadelerini kullandı.

Asgari ücret artarsa, sanayicinin geliri azalır…
Asgari ücretin artmasının sanayicilerin gelirini azaltacağından yakınan Zeybekci, "Şimdi diyorlar ‘asgari ücret şu kadar olacak’. Devletin cebinden bir kuruş çıkacak mı? Allah aşkına soruyorum, burada sanayi temsilcilerimiz var, sanayici, iş adamlarımız var. Devlete dokunan bir şey var mı arkadaşlar? Yok. Bunun muhatabı kim? Sizsiniz, özel sektör. Soruyorum şu rakam olduğu zaman bir şirketin gelirleri sabitse, yaptığı işin maliyeti sabitse giderleri değiştiği zaman o şirket ne yapar? 300 kişi ile yaptığı işi 200 kişi ile yapmak zorundadır. Yapamadı mı batar. Kapılar kapanır, kepenkler indirilir. Bunlar ömrü boyu, hayatları boyunca 2 tane koyunu bile akşama kadar karnını doyuramaz. Bunlar o iki koyunu da eve sapasağlam getiremeyen, ne dediğini dahi bilmeyen, inanın bana ne dediğini bilse bunun tarafı sizsiniz, muhatabı sizsiniz, bunun muhatabı Türkiye’deki sendikalardır. Bunların söylediklerinin muhatabı, bunların söylediklerinin muhatabı Türkiye’deki işçi sendikalarıdır, Türkiye’deki işveren sendikalarıdır, bunların muhatabı TOBB’dur, sanayici ve iş adamları dernekleridir. Türkiye’deki ihracatçılardır, üreticilerdir" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474