banner564

Önce tedbir

Akdeniz'in batısında yer alan 9 ülke, "11 Eylül saldırıları" benzeri muhtemel terör eylemlerine karşı ortak askeri tatbikata hazırlanıyor

Önce tedbir
banner598
Cezayir güvenlik kaynakları, "5+5 Savunma İnisiyatifi" (5+5) içinde yer alan 9 ülkenin yapacağı hava tatbikatı çerçevesinde, askeri veya sivil uçakların Libya'dan kaçırılarak 11 Eylül 2001'de Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentindeki Dünya Ticaret Merkezi'ne yönelik terör eylemine benzer bir saldırıda kullanılabilme olasılığına karşı hazırlık yapıldığını belirtiyor.

Libya geçici olarak katılmıyor
5+5 üyesi Fas, Cezayir, Moritanya, Libya, Tunus, İspanya, Fransa, İtalya, Portekiz ve Malta'nın ortak yapacağı tatbikata Libya'nın geçici olarak katılmayacağını dile getiren güvenlik kaynakları, tatbikatın Akdeniz ve İtalya'daki ABD donanma kuvvetleriyle koordineli olarak gerçekleştirileceğini aktarıyor. Libya'da milis grupların Trablus ve Bingazi gibi bazı havaalanlarında kontrolü ele geçirerek sivil ve bazı askeri uçakları ele geçirdiğini dolayısıyla bölge ülkelerinin 11 Eylül benzeri saldırı ihtimaline karşı alarm durumuna geçtiği ifade ediliyor. Öte yandan Fas basınında yer alan haberlere göre güvenlik güçleri Kuzey ve Batı Afrika kırsalına yayılmış terör örgütlerinin olası eylemlerine karşı önlemler almıştı. İsmini 5 Avrupa ülkesi ile 5 Batı Afrika ülkesinden alan "5+5 Savunma İnisiyatifi", 1990 Temmuzunda bölgesel güvenlik ve işbirliği amacıyla kuruldu.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 09:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şeyma Yereli
Şeyma Yereli - 3 yıl Önce

En güzel şey vermektir, doğru yere verirseniz daha da güzel olur tabii ki.

Pars
Pars - 3 yıl Önce

Yaşam dersi gibi, harika.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473