banner564

Siviller tahliye edilecek

Türkiye, Fransa ve Yunanistan Ukrayna'da ortak operasyon yapacak

Siviller tahliye edilecek
banner598

Türkiye, Fransa ve Yunanistan, , Ukrayna'nın Mariupol kentinde tahliye operasyonu düzenleyecek. Operasyonla ilgili açıklamayı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel  Macron yaparken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşında sahadaki durum ve müzakerelerin geldiği aşama ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, NATO Liderler Zirvesinde Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne yönelik desteği bir kez daha vurguladığını, ikili görüşmelerinde de Türkiye olarak izledikleri aktif ve ilkeli politikayı, sarf ettikleri etkin diplomatik gayretleri kapsamlı biçimde liderlerle paylaştığını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte Türkiye’nin elinden gelen tüm yardımları hayata geçirdiğini dile getirdi.

Zelenski'den açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO zirvesinin sonuçları hakkında konuştuklarını belirten Zelenski, sosyal medya hesabından "Erdoğan ile diplomatik çabaları değerlendirdik, gıda krizi tehdidini ve engelleme yollarını konuştuk. Türkiye'ye desteğinden dolayı minnettarım" mesajını paylaştı.

Macron: İnsani operasyon düzenleyeceğiz
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'nın Mariupol kentini terk etmek isteyenler için Türkiye ve Yunanistan ile insani operasyon düzenleyeceklerini bildirdi. Macron, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi.
400 bin nüfuslu Mariupol'de artık 150 bin kişinin kaldığını ve çok kötü şartlarda yaşadığını ifade eden Macron, "Mariupol kentini terk etmek isteyenler için Türkiye ve Yunanistan ile insani operasyon düzenleyeceğiz." dedi.
Macron, bunu mümkün olan en iyi şartlarda ve gelecek günlerde düzenleyeceklerini belirtti. Bu konuda Mariupol Belediyesi ile temas halinde olduklarını bildiren Macron, bu operasyon için Rusya ile müzakere edeceklerini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 48-72 saat içinde bu konuyu telefonda görüşeceğini söyledi.
Macron, Putin'in Avrupa'ya satılan gazın ruble ile ödenmesi yönündeki talebinin karşılanmasının mümkün olmadığını ve imzalanan sözleşmelerin uygun olmadığını kaydetti.


Foto>> Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski
Foto>> Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473