banner564

Süreç başladı

Trump, Pentagon'a talimat verdi, ABD, Suriye'den çekilme kararı aldı

Süreç başladı
banner598

ABD'den Suriye'den çekilme konusunda güçlü bir mesaj geldi. ABD Başkanı Donald Trump DAEŞ'in yenildiğini ve Suriye'de bu yüzden bulunduklarını açıkladı. Pentagon'a çekilme için talimat verdi. Yetkililer DAEŞ'e karşı operasyonların bitmesinin ardından askerlerin çekileceğini duyurdu. Çekilme işlemlerinin 60 ila 100 gün içinde tamamlanması bekleniyor. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Suriye'deki ABD Dışişleri personelinin 24 saatte çekileceği açıklandı.
ABD'nin Suriye'deki askeri varlığına yönelik önemli gelişmeler yaşanıyor. 
ABD Başkanı Donald Trump, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Suriye'de DAEŞ'i yenilgiye uğrattık, başkanlığım döneminde orada olmak için tek nedenim buydu" ifadesini kullandı. 
Trump'ın Suriye mesajından sonra bir açıklamada Beyaz Saray'dan geldi. 
Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders, “DAEŞ’le mücadelenin yeni evresine girmekle beraber, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye başladık” dedi.
Sanders, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye'de bulunmalarının tek nedeni olan DAEŞ'i yendiklerini belirtmesinin ardından, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada Sanders, “5 yıl önce DAEŞ Orta Doğu’da çok güçlüydü ve şimdi ABD bu bölgede halifelik ilan eden bu grubu yendi" ifadesini kullandı.
DAEŞ’e karşı Suriye’de alınan galibiyetlerin, Küresel Koalisyon’un sona erdiğine işaret etmediğini aktaran Sanders, “DAEŞ’le mücadelenin yeni evresine girmekle beraber, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye başladık” değerlendirmesini yaptı.

Pentagon: Trump'tan çekilme emrini aldık 
Pentagon Sözcüsü Dana White, ABD'nin Suriye'den çekilmesi konusuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
White, açıklamasında, "Koalisyon DAEŞ'in elindeki toprakları özgürleştirdi ancak DAEŞ'e karşı kampanya bitmedi. DAEŞ karşıtı kampanyanın yeni aşamasına geçerken Suriye'den askerlerimizin eve dönüş sürecini başlattık." ifadesini kullandı.
Kuvvet koruma ve operasyonların güvenliği için daha fazla detay vermeyeceğini belirten White "DAEŞ'ı her nerede faaliyet gösterirse göstersin DAEŞ'i yenmek üzere ortak ve müttefiklerimizle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.
Foto>suriyeTrump, Pentagon'a talimat verdi, ABD, Suriye'den çekilme kararı aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473