banner564

Toplu taşıma atağı

Londra Belediye Başkanı Johnson, başkentin yeni gümüş renkli "Yılın Otobüsünü" tanıttı

Toplu taşıma atağı
banner598

Londra'nın Türk kökenli Belediye Başkanı Boris Johnson, başkentte "Yılın Otobüsünü" tanıttı.

Londra'nın simgeleri arasında yer alan kırmızı renkli otobüslere ek olarak, yeni Hibrit özellikli gümüş otobüsler, Thames Nehri kıyısında Londra Belediye Başkanı Johnson ve Londra Ulaşım Kurumu'nun yerüstü ulaşım direktörü Leon Daniels tarafından basına tanıtıldı.

Günde 6,5 milyon yolcu taşıyan Londra'nın otobüs ağını yenilemek ve değişiklik yapmak için birkaç otobüsün gümüş renge boyandığını ve 600 Hibrit otobüsün 2016 yılına kadar Londra sokaklarında seyahat edeceğini söyleyen Johnson, otobüslerin her zaman inip binilebilen Routemaster modelinde olduğunu belirtti.

Safirbet New Roman"; color:#333333;mso-fareast-language:TR">Yeni Hibrit otobüslerde bilete ihtiyaç duyulmadan, "kredi kartıyla" yapılacak ödemeyle de seyahat edilebileceğini kaydeden Johnson, yeni otobüsleri diğerlerinden ayıran farkı şöyle anlattı:

"Londra, İngiltere genelindeki tüm otobüs hatlarının yarısına sahip. Bu otobüsler dünyadaki en temiz, en yeşil ve en düşük karbon emisyonuna sahip otobüsler. Londra otobüsleri yılda 364 gün ve 24 saat boyunca başkentin ana artarlerinde seyahat ediyor ve şehrin ekonomisinde inkar edilemeyecek bir önem taşıyorlar."

Muhafazakar Partili 49 yaşındaki Boris Johnson, Damat Ferit Paşa hükümetinde İçişleri Bakanlığı yapan Ali Kemal Bey'in torununun oğlu. Johnson 2008 yılından bu yana Londra belediye başkanı görevinde bulunuyor.

 

Tanıtım sırasında Johnson protesto edildi

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Londra Ulaşım Kurumu'nun yerüstü ulaşım direktörü Leon Daniels de, Londra sokaklarında farklı bir heyecan yaratmak istedikleri için "Yılın Otobüsünün" rengini gümüş olarak tercih ettiklerini ifade etti. 

Daniels, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tahttaki 25'inci yılı olan 1977'de, 25 gümüş renkli otobüsün Londra sokaklarında "Gümüş Yıldönümünü" kutladığını hatırlatarak, yeni gümüş, Hibrit otobüsün sokaklarda dikkat çekeceğini, insanların "Yılın Otobüsü" hakkında meraklanacaklarını ve bilgi edinmek isteyeceklerini söyledi.

Londra metrosununun geçen yıl 150'inci yaşını kutlayan İngiltere, yeni hibrit özellikli otobüslerle ise toplu taşımada otobüslerin önemine dikkati çekmeyi amaçlıyor.

Bu arada "Yılın Otobüsünün" basın tanıtımı sırasında Johnson, evsizler tarafından protesto edildi. Gecekondulaşmasının "suç" sayılmasıyla birlikte evsizlikte artış yaşandığını ve soğuk havalarda evsizlerin donarak öldüklerini dile getiren protestocu grup, "Yılın Otobüsünün" önünde "hapishane değil ev" yazılı dövizler açtı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 02:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473