banner564

Çağdaş eğitimin adresi

Atatürk’ün talimatıyla 85 yıl önce kurulan TED Koleji, 23’üncü okulunu 4 yıl önce KKTC’de açtı

Çağdaş eğitimin adresi
banner598

Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 85 yıl önce kurulan Türk Eğitim Derneği (TED), 23’üncü okulunu 2010 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde açtı. TED Koleji anaokulu ve ilkokulu, tam donanımlı ve pırıl pırıl binası, tecrübeli eğitim kadrosu ve Betmoon geliştirilimiş eğitim programları ile 4 yıldır ülkemizde çağdaş gençlerin yetişmesi için uğraş veriyor.

 

Eğitim programları çok gelişmiş

TED Koleji Anaokulunda şu anda 4 ve 5 yaş çocuklara eğitim veriliyor. Okulda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim porgramı kullanılyor. Ancak uygulama kalitesini artırabilmek ve kazanımlara tam olarak ulaşabilmek amacıyla, yılların birikimi ve tecrübesiyle özel olarak geliştirilen TED Okulları “uygulama programı” ile zenginleştirerek eğitim veriliyor. Tüm bu programlara ek olarak Maria Montessori, Gems ve Gymboree yaklaşımları da çocukların eğitiminde kullanılıyor.

 

Çift dilli eğitim var

Bu anaokulun en büyük özelliklerinden birisi Türkçe eğitime paralel olarak İngilizce dil eğitiminin de veriliyor olması. Okulda tam gün eğitim veriliyor ve günde 9 saat ders yapılyor. Okuma – yazmaya hazırlık, fen ve doğa etkinlikleri, matematiğe hazırlık, rehberlik ve müzik, resim, beden eğitimi, jimnastik ve bilgisayar dersleri gibi branş dersleri de bu okulumuzun eğitim programları dahilinde. Okulda eğitim gören 5 yaş öğrencilerine okuma yazmaya hazırlık olarak eğik yazı doğrultusunda ELAT sistemi uygulanıyor. Yine bu yaş grubu için ilkokul 1'’nci sınıfla koordineli bir şekilde çizgi çalışmaları yapılıyor. TED Koleji Anaokulunda ayrıca Fen ve Doğa Atölyesi bulunuyor, minikler bu atölyede çeşitli deneyler yanında çeşitli yemek pişirme işlerini de yapabiliyor.

 

Ailelerle işbirliği içerisinde “değerler eğitimi” veriliyor

Bu anaokulumuzda okul aile birliği ile koordineli bir şekilde çocuklara “değerler eğitimi” de veriliyor. Bu eğitimin amacı, iyi karakterli bireyler yetiştirmek, temel değerleri pekiştirmek, psikolojik, bilişsel ve sosyal gelişimlerine uygun kazanımlar sağlamk olarak belirlendi. Bu proje kapsamında bu güne kadar hasat mevsiminde “zeytin” ele alındı. Bununla ilgili olarak Kalkanlı köyündeki Anıt Zeytin Ağaçları ve Kalkanlı Yağ Fabrikasına gözlem gezileri organize edildi. Yine başlığı “süt” olan konu da işlendi ve bununla ilgili olarak mutfak etkinliklerinde 4 yaş grubu Kıbrıs Tarhansı, 5 yaş grubu ise sütlaç’ın nasıl yapıldığını uygulamalı olarak öğrendi.

 

Veliler herşeyi takip edebiliyor

Okulun eğitim politikası oldukça şeffaf. Bu şeffaflık kapsamında öğrencilerin bir ay boyunca hangi eğitimleri alacağı velilere bildiriliyor. Yine her ayın sonunda çocuklarla okulda yapılan eğitimler hakkında da bilgi veriliyor. Yine okul öncesinde velilere yıllık eğitim programınını da velilere gönderiyor. Okulda her hafta velilerle değerlendirme toplantıları yapılıyor ve çocukların durumları ile ilgili her türlü bilgiler velilere aktarılıyor. Bu arada çocuklara okulda özel beslenme uzmanı eşliğinde hazırlanan yemek menüleri de ailelere aylık olarak gönderiliyor, böylece veliler de çocukların hangi gün ne yiyeceklerini bilmiş oluyor. TED Koleji Anaokulundaki bir diğer uygulamada ise velilerden talep gelmesi halinde rehber öğretmenden randevu alarak çocuklarının durumunu konuşabiliyorlar.

 

 

 

Etkinliklere özel önem gösteriliyor

Bu okulumuzda çocukların hazırladıkları resimlerle her iki ayda bir resim sergisi düzenleniyor. Yine yılda iki kez çocuklarla birlikte hazırlanan özel gösteriler yapılıyor. Anneler günü, babalar günü ve gibi özel günlerde veliler okula davet edilerek kutlamalar yapılıyor. Okul yeönetimi yapılan bu etkinliklerle çocukların hem daha sosyal olmalarına katkı sağlandığı hem de kendilerine olan güvenlerinin arttığını vurguladılar.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 03:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474