banner564

Gök boşaldı

Manavgat Şelalesi taştı, Mersin’in birçok bölgesi sular altında kaldı

Gök boşaldı
banner598

Manavgat'ta 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle Manavgat Irmağı'nın taşması sonucu bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

   İlçede 3 gündür süren yağışlar nedeniyle ManavgatIrmağı, akan su miktarının saniyede 450-500 metreküpe kadar yükselmesi sonrası taştı. Taşma sonrası ırmak çevresinde bulunan bazı iş yerlerinde su baskınları oluştu. Bazı iş yeri sahiplerinin de su baskını ihtimaline karşı iş yerlerini boşalttığı gözlendi. 

   Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 günde metrekareye 200 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

   Manavgat Irmağı'nın su akışının saniyede 500 metreküpe kadar ulaştığını anlatan Bulgurlu, "Oymapınar Barajı'na saniyede 400 metreküp su girişi var. Bunun 220 metreküpü ırmağa bırakılıyor. Naras Çayı'ndan gelen su ile ırmaktan saniyede ortalama akan su 500 metreküpe ulaşıyor" dedi.

 

Köprü zarar gördü

 

   Irmak çevresindeki iş yerlerine su baskınlarına karşın daha önceden uyardıklarını hatırlatan Bulgurlu, yağışların bir süre daha devam edeceğini ve vatandaşların tedbir alması gerektiğini kaydetti.    Yağış nedeniyle Dolbazlar köyündeki köprünün zarar gördüğünü ve ekiplerin köprüde onarım çalışması yaptığını ifade eden Bulgurlu, Polobet bu çalışma nedeniyle köye ulaşımın başka bir yoldan sağlandığını sözlerine ekledi.

   Yağış nedeniyle Side beldesindeki bazı otel ve evlerin bahçelerini de su bastığı belirtildi.

 

Mersin'de sağanak

 

   Kentte etkili olan sağanak, bazı ev ve iş yerlerinde su baskınlarına yol açtı. Uzun süredir yağış olmaması nedeniyle çiftçilerin sıkıntı çektiği Mersin'de hafta sonu başlayan sağanak ürünlere adeta "can suyu" olurken kent merkezinde hayatı olumsuz etkiledi.

   Kentte üç gündür etkisini sürdüren yağışın şiddetini artırması nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Merkez Akdeniz ilçesi Bahçeler Caddesi'nin bir bölümü de su altında kalırken, cadde kenarında iş yerleri bulunan esnaf zor anlar yaşadı.

   Şiddetli yağış nedeniyle trafikte de aksama yaşandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 03:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474