banner564

Trump sen hata yaptın!

ABD Başkanı’nın nükleer anlaşmadan çekilmesine İran dini lideri Hamaney'den ilk tepki geldi:

Trump sen hata yaptın!
banner598

 İran'ın başkenti Tahran'da Ferhengiyan Üniversitesi'nde konuşan Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump'ın önceki akşam nükleer anlaşmadan çıktığını duyurduğu konuşmasını eleştirdi. ABD Başkanı Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilmesiyle ilgili konuşan İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "Trump sen hata yaptın. Trump'ın konuşmasında 10'dan fazla yalan vardı. Konuşması aptalca ve üstünkörüydü" dedi. 

Hamaney konuşmasını şöyle sürdürdü: ABD Başkanının dün akşamki basit ve aptalca konuşmasını dinlediniz. 10'dan fazla yalan söyledi. İran rejimi ve milletini tehdit etti. Ben İran halkı adına sesleniyorum, Sayın Trump yanlış yapıyorsunuz.

Amerika'ya ölüm
İranlı milletvekilleri de ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesine tepki göstererek, meclisteki oturum sırasında ABD bayrağını ve nükleer anlaşma metnini ateşe verdi. İran devlet televizyonunun haberine göre, meclisin sabahki oturumunda bazı milletvekilleri, ABD aleyhinde "Amerika'ya ölüm" diye sloganlar attı. 
ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesine tepki gösteren İranlı milletvekillerinden bazıları da meclisteki oturum sırasında ABD bayrağını ve nükleer anlaşma metnini yaktı.
Bu arada İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD Başkanı Donald Trump'ın anlaşmadan çekilme kararına "ABD'nin anlaşmadan çekilmesi, Trump'ın sorun çözmek için akli kapasitesinin olmadığını gösterdi." diyerek tepki gösterdi. 
Laricani, "İran Atom Enerjisi Kurumu, nükleer faaliyetlere yeniden başlamak için tamamen hazır olmalıdır." dedi.
ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, ülkesinin İran ile varılan nükleer anlaşmadan ayrıldığını ve İran'a ağır ekonomik yaptırımların yeniden hayata geçirileceğini belirtmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474