banner564

Paralar boşa gitti

RMMO’nun yeniden düzenlenmesine yönelik çalışmalar milyonlarca Euro kayba neden oldu

Paralar boşa gitti
banner598

   Güney Kıbrıs’ta önceki hükümet döneminde Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) yeniden düzenlenmesi çerçevesinde Timebet yapılan çalışmaların milyonlarca Euro kayba neden olduğu belirtildi.
Fileleftheros Gazetesi’ne göre, boş kışlalara milyonlarca Euro atıldı. Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu, boşa giden harcamalar için idari soruşturma açtı.

   Yeniden düzenleme adına önceki hükümet döneminde Savunma Bakanlığı ve RMMO Genel Kurmaylığı tarafından yapılan ve Rum Yönetimi’ne milyonlarca Euro’ya mal olan “amatör” icraatların arkasında kimlerin olduğunun bulunması amacıyla yapılan idari soruşturma son aşamaya geldi.

  Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu’nun soruşturmanın neticesini beklediğini kaydeden gazete, soruşturmada, yeniden düzenleme adına yapılan çabadan geriye sadece milyonlarca Euro zarar kaldığının saptandığını aktardı.

 

Kışlalarda sorun yaşandı

 

   Haberde, RMMO’nun operasyonel ihtiyaçlarına hizmet ettiği kabul edilen ve bu yönde milyonlarca Euro’luk savunma amaçlı inşa çalışmalarının yapıldığı kışlaların, kısa bir süre sonra, birkaç ay içerisinde, artık RMMO’nun operasyonel ihtiyaçlarına hizmet etmediği gerekçesiyle başka bir yere taşınmasına ve kapanmasına karar verildiği bilgi paylaşıldı.

   Lefkoşa Rum kesiminde iki kışlanın, 3 milyon Euro’ya mal olan inşa çalışmalarının tamamlanmasının ardından, kaldırılmasına karar verdiğini belirten gazete, Lakatamya Hava Üssü’nde helikopterlerin bakımı için hangarlar, diğer amaçlar için ofisler ve binalar yapıldığını, 2,5 milyon Euro’luk çalışmanın 22 Ekim 2009 tarihinde teslim alındığını ve üç ay sonra RMMO Genel Kurmaylığı’nın birimin dağılmasına karar verdiğini de belirtti.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 03:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473