banner564

Kıb-Tek’ten son uyarı

İsmet Akim, “Borcunu yapılandırmayanların elektriğini 3 Şubat’ta keseceğiz” dedi

Kıb-Tek’ten  son uyarı
banner598

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, birikmiş elektrik borcunu 31 Ocak’a kadar ödemeyen veya yapılandırmayan abonelerinin tamamının elektriğini 3 Şubat’ta keseceklerini açıkladı.

İsmet Akim TAK muhabirinin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, BRT haricindeki tüm kamu kurumları ve özel kuruluşlarla borçlarının yapılandırması için görüştüklerini belirterek, kamu kurumlarının kesilen Bahsine elektriklerinin Maliye Bakanı’nın taksitlendirme konusundaki taahhüdünün ardından bağlandığını kaydetti.

 

3 Günde 10 Milyon TL tahsilat

Akim, borcundan dolayı elektrikleri kestikleri 20 Ocak Pazartesi gününü takip eden 3 günde 10 milyon TL’nin üzerinde tahsilat yaptıklarını ve 20 milyonluk da yapılandırma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kimseyi mağdur etmek istemediklerini ancak borcunu ödemeyenlerin de yapılandırma için başvurması gerektiğini kaydeden Akim, borcunu ödeyen vatandaşların da haklarını korumaları gerektiğini belirtti.

KIB-TEK geçtiğimiz hafta, aralarında bazı daireler, BRTK, belediyeler ve su motorlarının da bulunduğu yüzlerce borçlu abonesinin elektriğini kesmişti.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 04:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473