banner564

Liderin objektifinden kareler

Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın, ‘bende kalmadı bulun’ dediği “Kapılar” isimli kitabının tanıtımı yapıldı

Liderin objektifinden kareler
banner598

Denktaş Vakfı ile Limasol Türk Kooperatif Bankası işbirliğinde, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kendi çektiği fotoğraflardan oluşan “Kapılar” isimli kitabının ikinci baskısı gerçekleştirildi.

Limasol Bankası Kültür Yayınları’ndan Romabet çıkan kitabın tanıtımı Merit Otel’de gerçekleştirildi. Kitap bugünden itibaren kitapçılarda satılmaya başlanacak.

“Kapılar” kitabının tanıtımına katılan Denktaş Vakfı Başkanı, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş yaptığı konuşmada, ikinci baskısı yapılan “Kapılar” kitabı için, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın rahatsızlanmadan önce “bende kalmadı bulun” dediğini ancak bulamadıklarını belirterek, kitabı Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın 90’ıncı yaş gününe ithaf ettiklerini ifade etti.

 

Diğer kitapları sırada

Serdar Denktaş, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın sağlığında 56 kitap yayımladığını ancak hiçbirini satışa çıkarmadığını hepsini dağıttığını kaydederek, Denktaş Vakfı’nın satışa çıkardığı “Kapılar” kitabından elde edilen gelirin; yeni kitaplarının basımı için kullanılacağını söyledi.

Serdar Denktaş, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı’nın çok sayıda yayımlanmamış kitabı olduğuna dikkat çekerek, sağlığında kendisinin adlandırdığı “Doğuş” ve “Sona Doğru” kitaplarının yakın zamanda art arda basılacağını ifade etti.

Babası Rauf Denktaş’ın, devlet adamlığı yanı sıra; sokak sokak, mahalle mahalle dolaşarak güzellikleri fotoğrafladığını, çirkinlikler varsa onları da fotoğraflayarak yerel yönetimleri uyardığını anlatan Serdar Denktaş, “Yurtsever Denktaş’ı da çok özlüyoruz” dedi.

 

Kemaler: Sanatçı kişiliği de hafızılara kazınmalı

Limasol Türk Kooperatif Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler de, banka olarak ticari faaliyetlerden elde ettikleri gelirin bir kısmı ile sosyal sorumluluk projeleri kapsamında paydaşlıklar ve sponsorluklar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kemaler, “Kapılar” kitabına, Kurucu Cumhurbaşkanı’nın siyasi kimliği yanı sıra, sanatçı kimliğiyle de hafızalara kazınması için sponsor olduklarını söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 04:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473