banner564

Devletin aydınlık yüzü

Yöneticiler, 9 Eylül İlkokulunun şu anki eğitim kalitesi ve alt yapısı ile birçok özel okuldan daha donanımlı olduğunu belirtiyor

Devletin aydınlık yüzü
banner598

Lefkoşa’nın Kermiya bölgesinde, 1999 yılından beri hizmet veren 9 Eylül İlkokulu, başkentin en kalabalık ikinci devlet okulu. Toplam 545 öğrencinin eğitim gördüğü okulda 37 personel var.

9 Eylül İlkokulu yöneticileri en büyük hedeflerinin Devlet okullarının “aydınlık yüzü” olmak olduğunu belirtti. Bu amçla okulda eğitim gören çocukların tüm ihtiyaçlarının giderilebilmesi ve okulun çağdaş standartlarda eğitim verilebilmesi için sürekli çalışmalar yapılıyor. Okulun gelişmesi için 5 yıllık bir plan yapıldığını ve bu plan doğrultusunda da gerekenlerin yapılmaya devam ettiğini söyleyen okul yönetimi, daha yapacakları çok işler olduğunu da belirtti. 9 Eylül İlkokulunun şu anki eğitim kalitesi ve alt yapısı ile de birçok özel okuldan daha donanımlı olduğunu vurgulayan yetkililer, bu sebeptendir ki okula olan talebin çok fazla olduğunu ve eğitim yılının başında okula kayıt yaptırmak isteyen birçok çocuğu da geri çevirmek zorunda kaldıklarını sözlerine eklediler.

 

Mutlu bir okul ortamı yaratıyoruz

Okul çocukların özgüvenlerinin gelişmesini mutlu bir okul ortamı yaratarak, ileri eğitim seviyesine ulaşmalarını, iyi ahlaklı, Atatürk İlke ve Devrimlerine inanmış, laik ve demokratik bireyler olmalarını, çevresine ve insanlara saygılı, katılımcı, sorumluluk bilinci gelişmiş kişiler olmalarını misyon olarak seçmiş. Bu çerçevede de özel yetenek ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına olanak sağlayan her türlü kaynağın verimli şekilde kullanılması çocuklara öğretiliyor. Belirlenen bu hedefler doğrultusunda yapılan çalışmaların meyvelerini vermeye başladığı ve okuldaki eğitim kalitesinin oldukça yükslediği bilgisi de verildi.

 

Yatırımlara devam

Okulda toplam 20 sınıf, birer de İngilizce, müzik, ve resim odası bulunuyor. Bunun yanında okulun toplantı salonu ve geçen yıl hizmete giren halı sahası bulunuyor. Bu arada her sınıfta projeksiyon cihazı ve internet de bulunuyor. Yapılan planlama gereği okula bir laboratuvar da yapılacak. Projeleri çıkmış olan bu binanın yapımına yakın bir zamanda başlanılacağı da okul yönetimi tarafından verilen bilgiler arasında idi. Yine okulda bir adet hizmet içi eğitim salonu yapılması da planlanıyor. Bu arada okulun alanının müsait olması nedeniyle ileriki yıllarda bir adet kapalı salon yapımının da planlar içerisinde olduğu ve bunun yapılması ile okulun alt yapı olarak özel okullardan hiçbir farkının kalmayacağı da belirtildi.

 

Aile birliğinin çok büyük katkısı var

9 Eylül İlkokulunda yapılan birçok yatırımda okul aile birliğinin çok büyük katkıları olduğu ve bu katkıların devam ettiği bilgisi de verildi. Geçtiğimiz yıl açılışı yapılan halı sahanın yapımında okul aile birliğinin çok büyük katkısı olduğu vurgulanırken, bu sahaya bazı duyarlı vatandaşların da ya emek ya da Fenomenbet malzeme olarak katkı koydukları belirtildi.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 03:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473