banner564

Kritik faktör

Venizelof, Kıbrıs sorununun çözü konusunda Türkiye’yi hedef gösterdi

Kritik faktör
banner598

   Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, “Kıbrıs sorununun çözümündeki kritik faktörün Türkiye olduğunu” iddia etti.
   Rum gazetelerine göre, Venizelos, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komitesi’nde Kıbrıs sorununa değindi ve Kıbrıs sorununun çözümünün “kritik faktörünün Türkiye olduğunu, Türkiye’de momentum olması durumunda Kıbrıs sorununda da momentum yaşanacağını” söyledi.

   Venizelos, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’yla “1960 Anayasasının kurumsal varlığı olan Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisinin kendileri tarafından, Kıbrıs Rum tarafının müzakerecisinin de Ankara tarafından, ortak açıklama konusunda uzlaşıya varılması ve özlü müzakerelerin başlaması durumunda, kabul edilmesi konusunda uzlaştıklarını” anımsatarak,

“Şartlar makuldür ve Güvenlik Konseyi’nin kararlarına, AB normlarına ve her federasyon devletinde olan tek hukuki temsiliyet, tek egemenlik, tek vatandaşlık ve her şeyin referandumla kabul edilmesine saygı gösterilmesidir” diye konuştu.
   Venizelos, “Kıbrıs halkı oy vermezse çözüm olmaz, BM Genel Sekreteri tarafından 2003 yılında bizzat kabul edilen, kendi kaderini tayin edebilme ilkeleri temelinde bir referandumda kabul edilebilecek bir çözüme gitmeliyiz” dedi.

  Rum Dışişleri Bakanı Canlı Bahis Yoannis Kasulidis ve Venizelos, AB Dış İşleri Konseyi toplantısı çerçevesinde Brüksel’deki görüşmesinde,Kıbrıs sorunundaki son gelişmelerle Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in İngiltere temaslarının sonuçlarını ele alındı.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 03:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474