banner564

Türkiye’yi suçladılar

Rumlar Yavuz Çıkarma Plajı bölgesinin kiralanması iddiasına tepki gösterdi

Türkiye’yi suçladılar
banner598

Bazı Rum partileri, Girne’deki Yavuz Çıkarma bölgesinin 49 yıllığına Altınbaş Holding’e kiralandığına ilişkin habere tepki gösterdi.
Fileleftheros Gazetesine göre KS EDEK Sekreteri Dimitris Papadakis konu hakkında yaptığı açıklamada bu gelişmenin, Türk tarafının “değişmeyen, istilacı-yayılımcı arzuları” ortaya koyduğunu savundu.
Papadakis, “Türkiye ve Kıbrıs Türk liderliğinin, müzakerelerin başlaması konusunda acele ettiği konusunda iki yüzlü görünürken, Kıbrıs Rum mallarını Türkiye’ye entegre etmeye çalıştığını” ileri sürdü.
EVRO.KO partisi, Türkiye’nin amacının “mülkiyete illegal bahis ilişkin etnik temizlik ve Kıbrıs’ın Kuzey’ini mülkiyet açısından mutlak bir şekilde Türkleştirmek” olduğunu öne sürdü.

EVRO.KO açıklamasında ayrıca Türkiye’nin bu planlamayı ileriye götürmek için KKTC Taşınmaz Mal Komisyonu’nu kullandığını iddia etti.
Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi ise açıklamasında sahilin uzun yıllığına kiralanmasının, Türkiye’nin başka söylediği, başka yaptığını ve başka kast ettiğini gösterdiğini ileri sürdü.
Çevreciler, Türk yetkililerinin ve Kıbrıs Türk liderinin her gün, çıkmaz konusunda Kıbrıs Rum tarafında sorumluluk yüklediğini de savundu.

Benter’in açıklaması Rum basınında

Rum basını, Kıbrıs Türk Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter’in konuya ilişkin Kıbrıs Türk basınında yer alan haberine de yer verdi.
Habere ilişkin başlıklar şöyle yer aldı:
Fileleftheros: “Beş Mil’deki(Çıkarma Plajı) Bir Başka Şirkete Kiralı”
Simerini: “Vakıf Müdürü Beş Mil’in Zaten Kiralanmış Olduğunu Söylüyor- Çatışan Bilgiler”
Politis: “Vakıflar Kiralama Anlaşması Olmadığını Söylüyor”
Alithia; “İşgal Sahiline” İlişkin Savaş”


Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 03:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473