banner564

Doğru Çizgi doğru yolda

Anaokulu ve İlkokul öğrencilerine verdiği hizmette 3’üncü yılını dolduran kurum, sürekli olarak kendisini geliştiriyor

Doğru Çizgi  doğru yolda
banner598

Ufuk ÇAĞA

Anaokulu ve İlkokul öğrencilerine verdiği hizmette 3’üncü yılını dolduran Doğru Çizgi Eğitim ve Etüt Merkezi, hem çocukların eğitimlerine yardımcı oluyor hem de onların doğru bir şekilde gelişimlerine katkı koyuyor.

Doğru Çizgi Eğitim ve Etüt Merkezi kendisine hedef olarak geleceğin sağlıklı nesillerini yetiştirmek olarak belirledi. Yaklaşık 3 yıldan beridir Anasınıfı ve İlkokul öğrencilerine hizmet vermekte olan bu merkezde şu anda 1 anasınıfı 1 de ilkokul sınıfı bulunuyor. Burada eğitim gören çocuklar okula ait özel araç ile devam ettikleri okullardan toplanarak eğitim merkezine getiriliyor ve akşamleyin de yine evelerine bırakılıyor. Tüm yıl boyunca açık olan bu merkezde eğitim saatleri hafta içinde 12.00 – 18.00, Cumartesi günleri ise 07.00 – 13.00 arasında hizmet veriyor.

 

Merkezdeki eğitmenler tam donanımlı

Bu eğitim merkezinde görev yapan eğitmenlerin tamamı bu işle ilgili eğitim almış kişilerden oluşuyor. Merkez yöneticileri eğitmenlerin normal eğitimleri yanında kendi konuları ile ilgili özel seminerlere de katıldıklarını ve rutin olarak kendilerini yenilediklerini de vurguladı. Burada Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği müfredata paralael olarak verilen eğitimlerde ana sınıfında boyama, sayı çalışmaları, şekilleri tanıma ve doğru çizgi çizme gibi çalışmalar yapılıyor. Okuldaki diğer sınıf olan İlkokul bölümünde ise öğrencilerin günlük ödevlerinin yapılması ve kontrolü, çocukların anlamadıkları konuların tekrarı, fen ve sosyal bilgiler ve matematik dersleri gibi çalışmalar yapılıyor.

 

Birçok faaliyet yapılıyor

Buraya devam eden çocuklarla normal müfredat yanında birçok faaliyet de gerçekleştiriliyor. Çocukların daha kolay öğrenmelerini sağlamak amacıyla çeşitli gözlem gezileri yapılarak birçok konu işleniyor. Bu arada çocuklarla bazı ürünlerin hazırlık aşaması ve nasıl yapıldığı da pratik olarak yapılıyor. Etüt Merkezi çocukların devra tatili olan Şubat ayında da en az 2 gezi organize ederek ülkedeki tarihi ve doğal yerler ziyaret edilerek, çocuklara görerek eğitim de veriliyor. Okulda ayrıca her eğitim yılında çocukların yaptıkları işlerin konduğu bir de sergi düzenleniyor. Bu arada okulda görevli psikolojik danışman, bu okulda eğitim gören çocuklarının ailelerinin isteği doğrultusunda minklere rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti de veriyor.

 

Beslenmeye özel önem gösteriliyor

Doğru Çizgi Eğitim ve Etüt Merkezine devam eden çocuklar öğle yemeklerini burada alıyorlar. Okulda bulunan özel aşçının ve beslenme uzmanının hazırladığı günlük yemek menüleri her ayın başında ailelere de gönderiliyor. Okul yönetimi beslenme konusunda çok hassas olduklarını ve gerekli hijyenik kurallarda çocuklara doğru beslenme alışkanlığı kazandırmak için de eğitimlerin verildiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 01:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474