banner564

‘Barbaros’ yine gündemde

Türkiye’nin Sismik araştırma gemisi Barbaros Hayrettin Paşa’nın, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) dahilinde bulunan 4, 5 ve 6 numaralı parsellerde araştırma yapacağı iddia edildi.

‘Barbaros’ yine gündemde
banner598

   Rum gazeteleri, Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisinin Kıbrıs’ın batısında araştırma yapmayı sürdürdüğünü bildirildi.
Fileleftheros ve diğer gazeteler, “Kıbrıs müzakerelerinin başlaması için ortak açıklama yayınlanması konusunda kulis faaliyetleri sürerken, Türkiye’nin Barbaros gemisiyle mesaj vermeyi sürdürdüğü” yorumunu yaptı.
   Fileleftheros, ortak açıklama konusunda Amerikalıların perde gerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü ve Türkiye ile Güney Kıbrıs arasında öneriler getirip götürmeye devam ettiğini öne sürerek,  “iki tarafın anlaşmaya varmaya çok yakın olduğunu” savundu.

   “Bu çabalar sürerken Türkiye’nin geçtiğimiz pazartesi günü yeni bir NAVTEX yayınladığını ve Barbaros gemisinin Kıbrıs’ın batı bölgelerinde araştırmalar yapacağını duyurarak bölgeyi bağladığını’”iddia eden gazete, Barbaros’un Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) dahilinde bulunan 4, 5 ve 6 numaralı parsellerde araştırma yapacağını duyurdu.

   Türkiye’nin bu hareketiyle Güney Kıbrıs’ın “egemenlik haklarından kuşku duyduğunu” gösterdiğini yazan gazete, bu hareketin bölgede araştırma yapan yabancı şirketleri tedirgin edebileceği yorumunu yaptı.

    Simerini ise, Türkiye’nin bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta bir NOTAM yayınlayarak bölgede askeri tatbikat yapacağını duyurmasının beklendiğini iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 01:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474