banner564

AİK “ara çözüm” ihalesinde endişeli

Rum Elektrik İdaresi’nin (AİK) Güney Kıbrıs’ın kendi doğalgazını elde edene kadar daha ucuza elektrik üretilmesi için doğalgaz tedarik edeceği, “ara çözüm” olarak adlandırılan süreç çerçevesinde çıkılan ihale konusunda endişeli olduğu bildirildi.

AİK “ara çözüm” ihalesinde endişeli
banner598

Politis Gazetesi’ne göre, AİK yetkilileriyle sendika temsilcileri, Rum Devlet Doğal Gaz İşletmesi’nin (DEFA) ilan ettiği ihale temelinde doğalgaz ithalatı için sözleşmenin imzalanması durumunda ortaya çıkabilecek ekonomiyle ilgili tehlikelere ilişkin endişelerini dile getirdi.
Gazete konunun derinlemesine tartışılması ve kafalardaki soruların yanıtlanması için Cuma günü AİK Yönetim Kurulu, ihale prosedüründe yer alan üye ve teknokratlar, DEFA üyeleri, Rum Enerji Düzenleme Kurumu (RAEK) üyeleri, Bakanlık yetkileri ve diğer kişilerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirileceğini belirtti.

Faturalarda kolaylık


Bu arada, AİK Yönetim Kurulu yeni Başkanı Yorgos Pipis, nüfusun hassas gruplarına ve sorunlarla karşı karşıya olan şirketlere elektrik faturalarını ödemelerinde yakında kolaylıklar sağlanacağını ve bu yönde hazırlıklar yapıldığını açıkladı.



Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 01:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473