banner564

Engelli bilinci yükseliyor

“Engelsiz Yaşam Seminerleri” Atleks Sanverler Ortaokulu’nda devam etti

Engelli bilinci yükseliyor
banner598
Milli Eğitim Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’in işbirliği protokolü sonrasında başlayan seminerlerin ikincisi Lefkoşa’da yapıldı.
Ülke genelindeki ortaokul ve liselerde “Engelsiz Yaşam Seminerleri” düzenlenmesi amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde, “Engelsiz Yaşam” başlığı Girne Amerikan Koleji’nin ardından Atleks Sanverler Ortaokulu’na taşındı. Öğrenciler semineri ilgiyle izledi. 
Kıbrıs Türk Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sedat Hacımehmet, Kıbrıs Diyalog TV Haber Müdürü Aytuğ Türkkan ve görme engelli sanatçı Mehmet Geçit de seminere katıldı. Seminerde ayrıca Atleks Sanverler Ortaokulu Müdürü Mehmet Mevlanaoğlu, Müdür Muavinleri Zerrin Özverel ve Huriye Öznacar da yer aldı.

Başarı öyküleri anlatıldı
Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Buğçe Küçük’ün sunumu ile başlayan ‘Engelsiz Yaşam Semineri’nde dünyaca ünlü engellilerin başarı öyküleri anlatıldı, Kuzey Kıbrıs’ın ‘engelsiz yürekleri’ne yönelik projeler hakkında bilgi verildi.
Seminerde Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın başarıları, Sanat Engel Tanımaz Etkinliği, Cafe Down ve Engelsiz Sera projelerinin yanı sıra “Rüzgarla Engelsiz Dans" isimli yamaç paraşütü etkinliği de öğrencilerle paylaşıldı. 

Hacımehmet: Farkındalık giderek artıyor
Bu anlamlı projeye destek vermekten duyduğu memnuniyeti aktaran Sedat Hacımehmet, “Kuzey Kıbrıs Turkcell sosyal sorumluluk anlamında ciddi projeler yapmaktadır. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı da bunlardan en önemlisi olarak öne çıkıyor. Takımımız hem engelleri hem kıtaları aşan bir takım, Türkiye ve Avrupa’daki başarıları ile de dikkat çekiyor. Onlara halkımızın da desteği çok önemli" dedi.
Sedat Hacımehmet, Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesi ile birlikte farklı birçok başarılı etkinliğe de  imza attıklarını belirtti.

Türkkan: Oğlumla maçları kaçırmamaya çalışıyorum
Seminere katılan Aytuğ Türkkan ise öğrencilere, katıldığı tekerlekli sandalye basketbol empati maçındaki tecrübesini aktarırken, maçlara desteğin önemini de vurguladı.
“Hepimiz aslında birer engelli adayıyız” diyen Aytuğ Türkkan, engelli empati maçı deneyiminin ardından, her maça 7 yaşındaki oğluyla birlikte gittiğini de aktardı. Türkkan “Empati maçıyla birlikte yaşadığım duygu çok farklıydı, hepimiz engellilere karşı bilinçli olmalıyız” dedi.

Mevlanaoğlu: Önemli bir proje
Atleks Sanverler Ortaokulu Müdürü Mehmet Mevlanaoğlu, seminerin çok önemli bir proje olduğunu ve çok etkilendiklerini belirtti.
Mevlanaoğlu, “Hem çocuklarımıza hem de bizlere çok güzel ve anlamlı mesajlar verildi. Engelli konusunda farkındalığımız arttı ve çocuklarımız canlı olarak o deneyimleri yaşama fırsatı bularak, empati kurmayı öğrendiler. Öğrenciler, engelli bireylere acımak yerine, bu alandaki projelere destek vermeleri gerektiğini anladılar. ‘Destek Varsa Engel Yok’ sloganını çok daha içselleştirmiş olduk. Engelli arkadaşların başarısını da gözlemledik. Azmin ne kadar önemli olduğunu gördük” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474