banner564

“Sürdürülebilir yapı yok”

TDP Genel Sekreteri Hüdaoğlu, ülkede örtülü ödeneğin artmasının demokrasiden uzaklaşıldığı anlamına geldiğini söyledi

“Sürdürülebilir yapı yok”
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Dr. Suphi Hüdaoğlu, ülkede genel anlamda sürdürülebilir bir yapı olmadığını belirterek, mevcut hükümetin karar ve uygulamaları ile bu yapının sürdürüldüğünü ifade etti. Hüdaoğlu, “Partizanlık aynen devam etmektedir. Üçlü kararnamelerin kaldırılmasından bahseden bu hükümet tam tersini yapmaktadır. Halk ezilirken, haklar budanırken diğer yandan birilerine vergi affı adı altında milyonlarca TL bağışlanmaktadır. Elektrik fiyatlarındaki düzenlemede bile dar ve sabit gelirli vatandaşlar dışlanmıştır. Göç Yasası aynen yürürlüktedir. Tüm bu uygulamalar toplumsal barışı bozmaktadır. Kısacası CTP-DP hükümeti icraat bakımından UBP’nin yolundan gitmektedir” ifadelerini kullandı.

“Kaynak yok diye öğrencilerin burs parası…”
Hüdaoğlu, örtülü ödeneğin şeffaflık, hesapverebilirlik ve demokrasinin en önemli baş düşmanlarından olduğunu vurguladı. 2015 bütçesinde "örtülü ödenek" için yapılan artışla birlikte bütçeye 2 milyon 450 bin Türk Lirası ayrıldığını belirten Hüdaoğlu, örtülü ödenek arttıkça demokrasiden uzaklaşıldığını söyledi. Hüdaoğlu; “Kaynak yok gerekçesiyle öğrencilerin burs paralarını ödemeyen hükümet diğer yandan örtülü ödenek bütçelerini çok daha büyük oranlarda artırmıştır. Bu nasıl bir siyasi anlayıştır” diye konuştu.

“Sağlıkta ciddi sorunlar var”
 Suphi Hüdaoğlu, ülkede birçok sektörde olduğu gibi sağlık alanında çok ciddi sıkıntılar olduğunu söyledi. Birçok farklı sektörden örgütler ile sendikaların eylem ve grev yaptığını, son olarak sıkıntılarına çözüm bulunmayan sağlık çalışanlarının da isyan ederek eylem başlatarak greve hazırlandığını anımsatan Hüdaoğlu, sağlığa ayrılan bütçe ile sağlıktaki sorunlara çözüm bulmak bir yana, artmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2015, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473