banner564

YKP’den halka sandığa gitmeyin çağrısı

Protesto edin

YKP’den halka sandığa gitmeyin çağrısı
banner598
Protesto edin

Yeni Kıbrıs Partisi(YKP), halka, 19 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa gitmeme çağrısı yaptı. YKP binasında düzenlenen basın toplantısında, YKP Parti Meclisi’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik aldığı karar açıklandı. Kararı içeren basın açıklamasını Yürütme Kurulu Üyesi Faika Deniz Paşa ile Parti Meclisi Üyesi Münevver Özakalın okudu.
Açıklamada, “Söylenenlerin anlamsızlaştığı, kelimelerin pratiğe dökülmediği, reklamın iyisinin kötüsünün fark etmediği ve bu anlayışın örgütlere de yansıdığı bir zamandan geçildiği” savunuldu.

“Alternatifsizlik”
“YKP bugünkü mevcut durumda, kimseye hayırlı olmayacak bu seçimlere hayır denmesini böylesi bir alternatifsizlikte sistem içi alternatiflerden bir kopuş olarak düşünmektedir” denilen açıklamada, KKTC’deki sistemin “etki alanı daraltılmış” olduğu veseçim döneminde sadece yandaşların çıkarlarını koruyacak anlayışın ön planda olduğu iddia edildi.

İstanbul’da konferansa katılacaklar
Öte yandan, YKP, İstanbul’da Avrupa Sol Partisi tarafından düzenlenecek konferansa katılacak. Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), İstanbul’da Avrupa Sol Partisi tarafından düzenlenecek “2. Solun Akdeniz Konferansına” katılıyor. YKP’den verilen bilgiye göre, 20-22 Şubat tarihleri arasında ÖDP ve HDP’nin koordine edeceği konferansta YKP’yi, yürütme kurulu üyesi Murat Kanatlı temsil edecek.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2015, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474