banner564

Meclis’i göreve çağırdı

Sucuoğlu, “KKTC’de 47 bin 600 kişiyi doğrudan ilgilendiren hellim konusu elimizden kayıp gidiyor” dedi

Meclis’i göreve çağırdı
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında dün saat 11.00’de toplandı. Meclis’te ilk olarak Avrupa Parlamentosu’nda görevlendirilen sürekli heyet üyelerinin değişikliğine ilişkin karar okundu. DP-UG Milletvekili Fikri Ataoğlu yerine aynı partiden milletvekili Menteş Gündüz’ün sürekli üye olarak katılmasına Genel Kurul oyçokluğuyla onay verdi.
UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu ekonomik gelişmeler konusunda konuştu. Sucuoğlu hellim konusuna değindi. Sucuoğlu, “Hellim konusu ellerimizden kayıp gidiyor. Gidişat, Rumların isteği doğrultusundadır” dedi.
KKTC’de 47 bin 600 kişinin hellimle ilgili geliri bulunduğunu belirten Sucuoğlu, Rumların hellim konusu istekleri doğrultusunda gitmezse Adalet Divanı’na başvuracaklarını söylediklerini anımsattı. Sucuoğlu, “Peki bu konu bizim için olumsuz giderse, biz ne yapacağız?” diye sordu. Sucuoğlu, bu konuda Meclis’i göreve çağırdı.

Sennaroğlu: Arpaların bozuk çıktığı doğru…
Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, hellim konusunun tüm toplumun hassasiyeti olduğunu söyleyerek Başbakan başkanlığında bir komite oluşturulduğunu toplantılar yaptıklarını kaydetti. Sennaroğlu, tüm arpaların bozuk olduğu yönünde basında çıkan haberlerin asılsız olduğunu, bir bölgede çok az miktarda bir arpanın ıslanarak bozulduğunu kaydetti.
Sennaroğlu, Scarpie konusunun 50 yıldan beri ülkede var olduğunu, bu sorunun çözümlenmesi gerektiğini, ama bunun kendi hükümetleri döneminde ortaya çıkmadığını belirtti.

Töre: Nüfus ve toprak konusuna dikkat
UBP Milletvekili Zorlu Töre de, temel insan hakları, vatandaşlık ve muhaceret affı ile ilgili güncel konuşma yaptı. KKTC’nin ulusal devlet, cumhuriyet olduğunu söyleyen Töre, yasaların öngördüğü bazı hakların askıya alınabildiğini, temel insan haklarından bazı insanların yararlanamadığını iddia etti.
KKTC’nin nüfus ve toprak konusuna dikkat etmesi gerektiğini, önem vermesi gerektiğini söyleyen Töre, Rum tarafının KKTC’nin nüfus konusunu sürekli istismar ettiğini, gündeme getirdiğini kaydetti.

Oğuz: Yem tedarik sorunu yaşanıyor
UBP Milletvekili Dursun Oğuz, tarım ve içişleri konusunda konuşma yaptı. Küçükbaş hayvancılıkta yem tedariki ile ilgili sorunlar yaşandığını, bakanlığın çözüm geliştiremediğini iddia eden Oğuz, küçükbaş hayvancılığın önemli olduğunu belirtti.
Kasaplarda küçükbaş hayvan alımında okka kullanıldığını söyleyen Oğuz, bakanlığın kilogram kullanımına geçiş konusunu karara bağlamasını istedi. Oğuz, ayrıca kasapların da denetim altına alınması gerektiğini kaydetti.


Saner:  Ercan için elimizde gelen çabayı…
Ercan Havalimanı ile ilgili güncel konuşma yapan UBP Milletvekili Ersan Saner, Ercan’la ilgili sürecin olumlu gitmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.
Ercan’da dünya çapında bir uluslararası ihaleye çıkıldığını söyleyen Saner, muhalefette iken CTP ile DP’nin Ercan ihalesini eleştirdiğini ancak bugün Ercan ihalesinin yürürlükte olduğunu belirtti.

Hamzaoğulları: Sayıştay denetim yapmıyor 
Daha sonra CTP-BG Milletvekili Biray Hamzaoğulları elektrik ile ilgili güncel konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. Hamzaoğulları, UBP’li katiplerin Meclis’te bulunmaması nedeniyle sürekli divan katibi koltuğunda CTP’li milletvekillerinin oturduğu gerekçesiyle tepkisini dile getirdi.
Hamzaoğulları, muhalefeti, güncel konuşması olmasına rağmen oturumun açılmasına gelmedikleri gerekçesiyle de eleştirdi.

Tatar: Sayıştaylığın elemanını sokağa attılar
UBP Milletvekili Ersin Tatar, ekonomik sıkıntılarla ilgili konuşma yapmak üzere kürsüye çıkarak CTP Milletvekili Hamzaoğlulları’nın konuşmasını eleştirdi. Bunun üzerine iki milletvekili arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.
“Sayıştaylığın elemanlarını sokağa attılar” diyerek bugün bir gazetede çıkan manşet haberini gösteren Tatar, bir belediye başkanının kızının Elektrik Kurumu’na işe alındığını söyleyerek bu konuda açıklama istedi.

Angolemli: Öğretmenler yeterli değil
Son olarak TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli güncel konuşma yaptı. Angolemli, İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerin sorunlarına ilişkin konuştu. Angolemli bu sorunların çözülmesi için bir yıllığına gönderilen öğretmenlerin yeterli olmadığını ifade ederek oradakilere özgü eğitim planları yapılması gerektiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474