banner564

Farkındalık yaratılıyor

Kütüphane Haftası kapsamında ülke genelinde etkinlikler düzenleniyor

Farkındalık yaratılıyor
banner598

 Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin 55. Kütüphane Haftası’nı kutlama etkinlikleri kapsamında, Lefkoşa’da Milli Kütüphane’de (Atatürk Kültür Merkezi) ve Kültür Dairesi bünyesindeki Girne, Güzelyurt, Gazimağusa, İskele, Akdoğan, Mehmetçik, Değirmenlik ve Yeni Erenköy Halk Kütüphanelerinde çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Yapılan açıklamaya göre, Kütüphanelerin kullanımına, okuma alışkanlığının kazanılması ve geliştirilmesine ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlikler dün Değirmenlik, İskele ve Akdoğan Halk Kütüphanelerine taşındı.
Değirmenlik Halk Kütüphanesi’nde, sahne sanatları alanında uzman Suzan Polat’ın masal anlatımı, Akdoğan Halk Kütüphanesi’nin Dr. Fazıl Küçük İlkokulu’nda organize ettiği, Şair ve Çocuk Kitapları Yazarı Akile Kıvanç Rıza ile söyleşi ve İskele bölge okullarının, İskele Halk Kütüphanesi’ni ziyareti gerçekleştirildi. Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğulları kütüphanelerde düzenlenen etkinliklerde, kütüphaneleri en çok kullanan çocuk ve yetişkin okuyuculara belge ve ödüllerini takdim etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473