banner564

Ortaklar uyumsuz

Geçitkale’de konuşan Tatar, hükümetin artık bittiğini, iş yapamaz duruma geldiğini savundu

Ortaklar uyumsuz
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar önceki gece Geçitkale’yi ziyaret etti. 

Ersin Tatar burada yaptığı konuşmada “bugünkü hükümetin artık bittiğini, iş yapamaz duruma geldiğini ancak bir takım partisel çıkarlar yüzünden ortaklığın devam ettirildiğini” iddia etti.
Tatar, hükümetin “al gülüm-ver gülüm hükümeti” olduğunu ve hükümet ortakları arasında uyumsuzluk olduğunu iddia ederek, Dome Otel, elektrik zamları, santral ihalesi, vicdani ret, kürtaj yasası, kamu reformu ve Türkiye ile çoktan imzalanması gereken Mali ve Ekonomik İşbirliği Protokolü’nde bunların görüldüğünü ifade etti.
Tatar, “Kıbrıs konusunda ise her biri bir tarafa çeker. Dışişleri Bakanı Kıbrıs konusunda, temas yapar, konuşur ama bu hükümetin diğer partileri  ‘Dışişleri Bakanı’nın söyledikleri hükümeti bağlamaz partisini bağlar’ diye açıklama yaparlar. Böyle hükümet olmaz. Halkın yararına iş yapamayan, halkın istemediği, halkın başarısız bulduğu hükümet bir dakika orada kalmamalıdır” dedi.
Tatar, 21 milletvekili olan UBP yerine 12 milletvekili olan Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Başbakanlığı elinde tutmasının doğal olmadığını kaydetti. 
Tatar, “ EOKA terör örgütü lideri Grivas komutasındaki Rum-Yunan kuvvetlerinin 1967’de Geçitkale ve Boğaziçi köylerine saldırdıklarını, Geçitkale direnişinin Kıbrıs Türk halkının tarihinde önemli bir yeri olduğunu ifade ederek şöyle devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473